Haberler

İşitme Engelliler Sahne Performansıyla Engelleri Aştı

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası sahneledikleri müzik performansıyla Kartal’da engellerin olmadığını gösterdi.

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası sahneledikleri müzik performansıyla Kartal'da engellerin olmadığını gösterdi. 14 kişiden oluşan ve tamamı işitme engelli olan orkestra üyeleri sahne performanslarıyla katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Kartal Belediyesi tarafından oluşturulan ve 2014 yılının Kasım ayından itibaren Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir'in öncülüğünde eğitimlere başlayan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası Öğrencileri ilk konserini düzenledi. Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde İşitme Engelli Orkestra üyeleri sahneledikleri sahne performansı ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Programa onur konuğu olarak katılan sanatçı Hüseyin Turan'da İşitme Engelliler Orkestrası'nın çaldığı Hekimoğlu türküsüne eşlik ederek türküyü seslendirdi. Program sonrası Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz Orkestra eğitmenleri ve orkestra üyelerine plaket takdim etti.

"GELECEĞE DÖNÜK ÖRNEK BİR ORKESTRA OLACAK"

İşitme Engelliler Orkestrasının sergilediği sahne performansının kendisini duygulandırdığını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Çok güzel bir performans oldu. İşitme engellilerin orkestrada yer alması ve parçalar çalması çok önemli. Ne algılıyorlar diye düşündüm. Sonra kendi aralarındaki ritmi, uyumu ve Hüseyin Turan ile iki parça çalmalarını gördükten sonra bu orkestranın geleceğe dönük kendi içlerinde tüm engelliler için örnek bir orkestra olacağını düşünüyorum. Çok keyifle dinlediğim bir performans sergilediler. Herkese de tavsiye ederim dinlesinler" diye konuştu.

"İŞİTME ENGELLİLER ORKESTRASI GİDEBİLDİĞİ YERE KADAR GİDECEK"

Orkestrayı çalıştıran ve orkestranın bu günlere gelmesinde büyük emeği olan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir ise, "Burada önemli olan olanakların sunulmasıydı. Kartal Belediyesi gerçekten beklemediğimiz derecede bizlere destek verdi. Bunun için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınoz Öz beyefendiye teşekkür ediyorum. Belki projenin başında ben duruyorum ama bu bir grup çalışmasıdır. Proje bütün öğretmen arkadaşlarla buradan sorumlu idareci arkadaşlarla beraber yürüdü. Kartal Belediyesi bu işe sahip çıktı bu iş burada bırakılmayacak ve İşitme Engelliler Orkestrası gidebildiği yere kadar gidecek. Önümüzdeki dönemlerde orkestramıza daha fazla katılımın olmasını bekleyeceğiz. Farklı çalgıları da işin içerisine katacağız. Dolayısıyla bu proje Türkiye genelinde yaygınlaşacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Marmara Üniversitesi Kartal Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title