Haberler

İşitme Engelli Yazarın Başarısı

Tokat’ta işitme engelli yazar Turan Yalçın, okuma azmi ile çıkardığı “Engelleri Aşanlar” kitabı ile takdir topluyor.

Tokat'ta işitme engelli yazar Turan Yalçın, okuma azmi ile çıkardığı "Engelleri Aşanlar" kitabı ile takdir topluyor.

Tokat'ta küçük yaşta geçirdiği menenjit rahatsızlığı sonrasında işitme yetisini kaybeden 48 yaşındaki Turan Yalçın, yazarlığa kadar uzanan yolda kendisine merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun destek olduğunu kaydetti. Tokat Halk Kütüphanesi'nde memur olarak çalışan Yalçın, dönemin Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun yerel gazetedeki yazılarını okuduğunu ve kendisine destek olduğunu ifade ederek, "Rahmetli Yazıcıoğlu, eleştirilerime hiç kızmaz, bize kitaplar verirdi, oku kendini geliştir diye. Annem babam bile benim iyi bir yazar olacağıma inanmazken Recep Yazıcıoğlu buna çok inanarak bize destek oluyordu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdim. Okumayı yazmayı kendimi verdikçe geliştirdim" dedi.

Toplumda 'bir işitme engelli güzel konuşamaz, güzel yazamaz' diye önyargı olduğunu ifade eden Yalçın, "Ben ise buna zamanında inanıyordum. Ama bir süre sonra baktım ki insan gayret ederse, çok kitap okursa, konuşması düzgün hale gelebiliyor. Veyahut da kitap okuduğu zaman yazması düzgün hale gelebiliyor. Bugün bile halen, güzel konuşma üzerine, güzel yazma üzerine kitaplar okuyorum. Üniversitelerde konuşmaya davet ediyorlar. Öğrencilere başarılarının sırlarını anlatıyorum. Öğrenciler bakıp bir işitme engelli bu kadar güzel konuşabilir mi diye hayret ediyorlar. Bunda hayret edilecek bir şey yok. İnsan gayret ettikçe, azmettikçe imkansız gibi görünen çok şey imkan dahilinde olabiliyor. Ama yeter ki çalışmak, gayret etmek lazım" diye konuştu.

Yalçın, başarı ölçüsünü şöyle dile getirdi:

"Bir engelli başkalarına muhtaç olmuyorsa bu başarıdır. Kendisini geliştirip de bir de engellilere yol gösteriyorsa kendi gibi bu süper başarıdır. Bir engelli aynı zamanda hem ayaklarının üzerinde duruyorsa, kimseye muhtaç olmuyorsa, engellilere yol gösteriyorsa, onla da kalmayıp sağlamlara da yol gösteriyorsa bu onun için mega başarıdır. Zaten bu kitabımda da onu anlatıyorum." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Turan Yalçın Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title