Haberler

İşitme engeliler uçma hayallerini gerçekleştirdi -

Uçma hayali kuran 10 işitme engelli Fethiye'deki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçarak hayalini gerçekleştirdi.

Uçma hayali kuran 10 işitme engelli Fethiye'deki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçarak hayalini gerçekleştirdi.

Antalya İşitme Engelliler Derneği ile İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne 2 tercümanla gelen 2'si Litvanyalı 10 işitme engelli, hazırlıklarını yaptıktan sonra bin 900 metrelik Babadağ'a çıktı.

Uçuş için hazırlıklarını tamamlayan engelliler bin 700 pistinden sırayla uçuşlarını gerçekleştirdi. Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleme fırsatı bulan engellilerin gökyüzünde gerçekleştirdikleri hayalleri, yamaç paraşütü pilotları tarafından kamerayla görüntülendi.

İşaret diliyle duygularını anlatan engelliler, yaklaşık 30 dakika gökyüzünde kaldıktan sonra Belcekız Plajı'ndaki pistlere iniş yaptı.

Antalya İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Kayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, işitme engellilerin engelleri olmadığını ispatlamak için yamaç paraşütüyle uçmaya geldiklerini söyledi.

Uçuştan büyük keyif aldığını ifade eden Kayan, ilk önce biraz korktuğunu sonrasında pilotun yardımıyla korkularını yenerek uçtuğunu belirtti.

Kayan, gökyüzünde kendisini kuş gibi hissettiğini anlatarak, "İlk olarak kendi ağırlığımla beraber yere düşeceğimi sandım ama havada uzun süre kaldım. Bütün işitme engellilere tavsiye ediyorum. Ayrıca, bize destek vererek buraya gelmemize yardımcı olan Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na da teşekkür ediyorum" dedi.

İşitme engelli Ediz Yılmaz ise uçuş sırasında havanın rüzgarlı olmasından dolayı biraz korktuğunu ancak sonrasında çok büyük keyif aldığını anlattı.

Uçma hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydeden Yılmaz, kendisini bir film sahnesinde başrol oyuncusu olarak hissettiğini kaydetti.

Yamaç paraşütü pilotu Semih Necli de çok anlamlı ve güzel bir etkinliğe imza attıklarını, işitme engellilerin hayallerini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Antalya Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title