Haberler

Işıtan Önder, Mimar Sinan Üniversitesinde 'Radyo, TV, Sinema' Okuyacak

Güncelleme:

Liseyi 1.'likle bitiren ve mezuniyet konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değindiği için 1.'liği elinden alınan Işıtan Önder, Radyo, Sinema ve TV bölümünü okuyacak.

İzmit'te Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder Radyo Sinema Televizyon okuyacak.

MEZUNİYET KONUŞMASINDA GEZİ PARKI OLAYLARINA DEĞİNMİŞTİ

İzmit Gazi Anadolu Lisesi'nin 19'uncu dönem birincisi Işıtan Önder, 12 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz'ı da anmasının ardından disipline verilmiş, disiplin cezası alınca da birinciliği alınmıştı. Bu arada Işıtan Önder'e disiplin cezası verilmesine karşı çıkan, ancak kurulda oy çokluğu nedeniyle engelleyemeyen okul müdürü Ahmet Kemal Saral da görevinden istifa etmişti.



KOCAELİ İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU

Ailesi ve Eğitim Sen Sendikası desteği ile hukuk mücadelesi başlatan Işıtan Önder Kocaeli İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyaları ve gelişmeleri inceleyen mahkeme 2014-734 esas nolu kararla böyle bir cezanın verilemeyeceğini belirtip yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Mahkemenin kararında okul birinciliğinin alınmasının açık olarak hukuka aykırı olduğu vurgulanmış, telafisi güç zararlar doğurabileceği belirtilmişti. Işıtan Önder'le ilgili mahkeme kararı, mahkemeden elden alınarak ÖSYM'de tercihlerin son günü ve son saatlerde İzmit Kaymakamlığına, Valiliğe, oradan okul yönetimine zamanla yarışılarak götürülmüş, okul yönetimi de daha önce verdiği eski disiplin kurulu cezası kararını iptal etmiş, bu karar ÖSYM başkanlığına da faksla bildirilmişti.

OKUL 1.'LİĞİ SAYESİNDE PUANI DAHA DA ARTTI

Okul birinciliği sayesinde puanı daha da artan Işıtan Önder, daha önce açıkladığı 9 Eylül Üniversitesi Psikiloji Bölümü'ne yetmese de, ikinci tercihi olan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü'nü kazanmasını sağladı. Sonuçları öğrenen ve babası ile birlikte kendisine destek olanlara teşekkür telefonları açan Işıtan Önder, bu süreç içinde kendisi ve ailesinin büyük stres yaşadığını, ancak mahkeme kararıyla da olsa hakkının teslim edildiğini belirterek, "Bize destek olan, tarafsız haber yapan basın kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, öğretmenlerime ve Eğitim Sen başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (26)

vatansever80:

dik dur aslanım bu memleketin onurlu dogruları söyleyen ilkeli insanlarada ihtiyacı var dır elinden alınan birincilik hiçte önemli degil bravo sana

52
75
yanıtYanıtla
menduhydea25@gmx.de:

dalkavuk dalkavuklara ihtiyaci yok türkiyenin

yanıt0
yanıt0
etem:

bu ülkenin bunlara ihtiyacı yok. herkez vatan sever olamıyor

52
25
yanıtYanıtla
OGUZ:

BU COCUKTA İŞ VAR : DAHA ADAM OLMADAN HANGİ CAN ALICI KONUYA GİRECEGİNİ İLGİYİ NASIL ÜZERİNE CEKECEGİNİ COK İYİ OGRENMİŞ YADA ÖGRETİLMİŞ ADAM BU BÖLÜMÜ BOŞUNA SECMEMIŞ ANLAŞILAN TAM OTURMUŞ YERİNE ARTIK SENARYOYU HEM YAZAR HEM OYNAR GEZİ ZEKALI

25
9
yanıtYanıtla
lebisS.Goel@gmx.de:

beyinsizsin sen

yanıt1
yanıt3
Mert Soydanatabety444@hotmail.com:

ne salaksınız ya. çocuk çıktı kürsüde resmen birilerinin ona ezberlettiği şeyleri söyledi. kendinize bir kahramanmı yaratmaya çalışıyorsunuz. bir çocuğu kullanacak kadar düştünüzmü

yanıt10
yanıt8
Mehmet Öz:

Tebrikler Isıtan. Seninle gurur duyan yüzbinler var.

10
13
yanıtYanıtla
kıl olanyusufank11@hotmail.com:

milyonlarda var

yanıt0
yanıt0
OSMANİYELİ:

HAH LAYIĞINI BULMUŞ YALAN DOLAN ENTRİKA HAYAL BÖLÜCÜLÜK ALANINDA UZMANLAŞIR 4 SENE SONRA ÜLKEMİZİN BAŞINA BELA OLUR VATAN HAİNİ OLUR ÇIKAR AVRUPAYA YAHUDİYE YLAKALIK YAPIP BİRDE ÜLKE Yİ KARALADIMI PARAYA PARA DEMEZ POPÜLER OLUR.

13
10
yanıtYanıtla
pelin:

serefli ayle cocugu helal sana o seni kinayan vahsileride umursama zalimmazlumlari sevmez bunu böyle bil hep böyle güzel kal

15
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title