Haberler

İşin Sırrı Sevgide

Güncelleme:

Prof. Dr. Kuruoğlu, "Hayvanları sevmese de insanların onlarla birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu öğrenmeleri gerek"

Doğaya, hayvanlara, insana ve işe daha çok sevgiyle yaklaşılması gerektiğini ve her şeyin daha çok sevgiyle başarılabileceğini ifade eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Anabilim Dalı ve HAYAD Hayvanlara Yardım Derneği Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, "Hayvanları sevmese de insanların onlarla birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu öğrenmeleri gerek. Unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri de, köpekleri kendilerinin avlandıkları doğal ortamından koparıp biz evcilleştirdik. O nedenle insanoğlu ile yaşamaya alıştılar. Tekrar doğaya bırakmak, onları öldürmek demektir. Biraz sevgi, vicdan ve merhamet gerek" dedi.

HERŞEYDEN ÖNCE VİCDANI OLMALI İNSANIN

Sokak hayvanlarının korunması ve bakılması için gelinen noktanın hayli yetersiz olduğunu belirten Prof. Dr. Kuruoğlu, "Sokak hayvanlarına bırakın iyi davranmayı, sevmeyi ve beslemeyi. O kadar çok insan var ki onlara kötü davranan. Eziyet eden ve hatta öldüren. Hani derler ya sözün bittiği yer işte aynen o noktadayız. Her şeyden önce vicdanı olmalı insanın. Biraz vicdanı olan birisinin Tanrının yarattığı bir cana kötü davranması, eziyet etmesi ve öldürmesi mümkün mü? İnsanoğlunun yeryüzünün tek sahibi gibi davranması en korkunç biçimiyle faşizm değildir de nedir? Yasalar da yetersiz elbette. Ancak bu konunun sadece yasayla çözülemeyeceğini biliyoruz" diye konuştu.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının, bakıma ve tedaviye muhtaç hayvanlar için bir şeyler yapılmasının insanlık için önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kuruoğlu, "Sokak hayvanları için zaman zaman belediyeden araçlar alarak Seyrekköy'de ki Rehabilitasyon Merkezi'ne gruplar halinde köpek taşıdık. Kısırlaştırdıktan sonra yerlerine bıraktık. Özetle söylemek gerekirse derneğimiz barınak için üyelerimizin beden emeği takviyesi, ilaç vs.nin yanı sıra belediye ile ilişkiler konusunda yardımcı oluyor. Oradaki dostlarımızın daha düzgün bir yaşam mekanına kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

ege üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title