Haberler

Işıltılı Geceye Işıl Işıl, Bembeyaz Gülüşler Yakışır

Güncelleme:

Rengarenk kıyafetler, takım elbiseler, şık bir mekan ve fotoğraflarda sonsuza kadar yer alacak bembeyaz ışıltılı bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız sizin için Diş Hekimi Ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu'nun önerecekleri şöyle;

Okullar kapanırken, heyecanla beklenen mezuniyet günü herkesin anılarında yer edecek anlamlı bir gün. Bu özel güne ışıltılı bir gülümsemeyle katılmayı kim istemez ki?

Diş beyazlatma (Bleaching) yöntemiyle dişlerdeki lekelere elveda

Gençlerin dişlerinde görülen sarı lekeler gün boyu çay, kahve, asitli içecekler içme ve atıştırma alışkanlığı nedeniyle zaman içerisinde ortaya çıkan rahatsız edici bir görüntüdür. Diş beyazlatma yöntemiyle dişlerde oluşan sarı lekelerden kurtulup bembeyaz bir gülüşe kavuşabilirsiniz.

Nedir, nasıl yapılır?

Dişlerdeki sarılık ya genetik olarak insanda vardır ya da ilerleyen yaşla beraber ve yeme içme alışkanlıklarına bağlı olarak gelişebilir. Diş beyazlatma işleminin iki şekilde yapılacağını belirten Çağdaş Kışlaoğlu, "iki farklı beyazlatma yöntemi vardır. Birinci yöntem ev tipi beyazlatma yöntemidir. Diş Hekimi tarafından dişlerinizin üzerine takmanız için ağız ölçünüze uygun kalıplar hazırlatılır. Bu kalıbın günde ortalama 4-6 saat takılması gerekir. İkinci ise muayenehanede uyguladığımız beyazlatma işlemidir; dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesinde "Hidrojen peroksit" yani oksijenli su veya türevi "Karbamid peroksit"li jeller kullanılıyor. Bu maddeler 45 dakika süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlama gerçekleşiyor. Bu uygulamada diş eti ve dokular özel koruyucularla korunduğundan zarar görmemektedir. Kişinin diş minesinin rengine bağlı olarak beyazlama oranı değişmektedir. Ayrıca yapılan işlem, esmer tenlilerde daha belirgin bir şekilde görülmektedir." dedi.

Beyazlatma hakkında bilinmesi gerekenler…

Beyazlatma işlemi herkese uygulanabilir. Kolay ve zahmetsiz bir işlemdir. Ev tipi beyazlatmada jelin kontrolsüz olarak diş etine teması diş etlerinde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle taşan jelin temizlenmesi gerekir.
Lazerle diş beyazlatmada ise uzman bir diş hekimi tarafından uygulama yapıldığında herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir.

Nelere dikkat etmek gerekir?

Diş beyazlatma işleminde kullanılan etken malzeme çok önemlidir, mutlaka diş hekiminizin önerdiği sistemi kullanmanız gerekir. Dışarıda marketlerde satılan ürünler diş ve çevre dokulara zarar verebilir.

Tedavi süresi ne kadar?

Ev tipi diş beyazlatma işlemi ortalama 5 gün sürer. Muayenehanede yaklaşık 1 saatte uyguladığımız lazerle diş beyazlatma işleminde ise sonuç hemen alınır.


Dayanıklılık süresi

Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olur. Ancak dişlerinizin yeniden sararmasını ve lekelenmesini istemiyor iseniz çay, kahve, sigara ve türevleri, çikolata, salça ketçap gibi boyalı gıdalar, renkli ve asitli içeceklerin tüketimini mümkün olduğunca azaltmalı hatta kullanmaktan kaçınmalısınız. Alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak beyazlık uzun süre korunabilir. Yine de bu süreçte beyazlatıcı diş macunları ile tedavi desteklenebilir. Altı ayda bir diş hekiminizi kontrol amaçlı ziyaret ettiğiniz takdirde, diş sağlığınızı korumakla beraber rengi ile ilgili uygulamalar da yaptırıp ömür boyu sağlıklı ve bembeyaz dişlerle gönül rahatlığıyla gülebilirsiniz.

Diş beyazlatmanın mümkün olmadığı durumlarda gelişmiş estetik diş hekimliği teknikleri ile yine de bembeyaz bir gülüş sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title