Haberler

Işık: "Paralel Yapının Darbe Girişimi Amacına Ulaşamadı"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının AK Parti hükümetine darbe girişiminin amacına ulaşamadığını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının AK Parti hükümetine darbe girişiminin amacına ulaşamadığını söyledi.

Fikri Işık, AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık ekonomide de ciddi mesafeler almış bir ülke olduğunu anlattı. Artık kendi uydumuzu, kendi gemimizi, kendi insansız hava aracımızı yapar hale geldiğimizi anlatan Işık, şöyle konuştu: " Türkiye, kendi silahını kendi üretir hale geldi. Bundan bile rahatsız olanlar var. Türkiye belki Cumhuriyet tarihinin en parlak aylarını 2013 yılının mayıs ayında yaşadı. Mayıs'ın 14'ünde İMF'ye olan son taksiti ödedik. Faizler en düşük seviyeye indi. Borsa rekor kırdı. 3. Havalimanı ihalesi ve nükleer santral yapımı. Bunlar bazı çevreleri rahatsız etti. Gezi olaylarıyla iktidara operasyon yapılmak istendi. Geçmişte de seçilmiş hükümetlerin askeri darbelerle düşürülmek istendiğini biliyoruz. Gezi olaylarında hükümeti sokak eylemleriyle düşürmek istediler. Bu teşebbüs hedefine ulaşmadı ve hükümetimiz dimdik ayakta kaldı."

ASIL HEDEF ERDOĞAN'I DÜŞÜRMEK

Fikri Işık, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve devlet içindeki paralel yapı tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "İşte bundan sonra en sinsi oyun devreye girdi. Dershane tartışması başladı. Bu iş bir bahaneydi. Bunlar AK Parti'ye savaş açtı ve dershaneyi bahane olarak kullandı. Asıl hedef Erdoğan'ı iktidardan düşürmektir."

17 Aralık'ta yolsuzluk kılıfıyla hükümeti düşürme ve bir darbe planının devreye sokulduğunu anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi soruyorum, o operasyonu yapan güç odakları, bu paralel yapının komuta kontrol merkezine sızan bir çeteden, cuntadan bahsediyorum. Samimi hizmet mensuplarını ayırıyorum. Çünkü onların bu yapılan darbe girişimiyle, kurulan tezgahla bir ilgileri olmadığını biliyorum. Eğer bir iktidar yolsuzluk yapıyorsa bunu son 6 ayda mı yapmaya başladı? Senin gazetende, senin medyanda son 6 aya kadar, CHP ile işbirliği ile girene kadar bir tek yolsuzluk haberi yok. Diğer yandan şu soruyu soralım. Yolsuzluk yapan bir iktidar Türkiye'de bu kadar yatırım yapabilir miydi? İddiaların hepsi temelsizdir. Siyaseti kendileri dizayn etmek istiyor. Kimsiniz siz? Kurun partinizi girin seçimlere, millet destek verirse iktidara gelin. Kimsiniz kardeşim? Görünmezliğin gizemiyle siyaseti dizayn edeceksiniz. Bir de kasetle genel başkan olmuş Kılıçdaroğlu gibi bir adama sığınacaksınız. Bu millette size evet diyecek. Kusura bakmayın. Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye. Bu paralel yapının dümen suyuna girip demokrasiye sahip çıkmayanlar sandıkta gereken dersi alacaklardır. O yüzden 30 Mart seçimlerini önemsiyoruz."

İNTERNET YASASI GEREKLİYDİ

Fikri Işık, internet yasasıyla ilgili şöyle konuştu: "İnternet yasasıyla internete yasak getirilmedi. Aksine bütün demokrasilerde devletin görevi bireyin haklarını korumaktır. Birileri sizin hakkınızda iftira, şantaj yapacak; siz mahkemelerde hak arayacaksınız. Ne olacak o insanın içine düştüğü durum, toplumdaki itibarı? Eğer böyle bir şantaj, hakaret, küfür, kişilik hakların saldırı varsa, 4 saat içinde bu yayını durdurma yetkisi veriyoruz. 24 saate kadar. Yayın durdurma kararını iddia eden kişi mahkemeden belgeleyecek. Belgeleyemezse o yayın devam edecek. Ayrıca, site kapatılmıyor, ilgili haber kapatılıyor."

Milletten aldıkları güçle, duasıyla gece gündüz çalıştıklarını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "2001'in Türkiyesi yok artık. O günün Türkiye'sinde özgürlük yok, demokrasiden bahsetmek mümkün değil, ekonomi bozuktu. İktidara gelir gelmez özgürlüklerin gelişmesi için adımlar attık. Türkiye daha özgür olsun diye. Fakat bundan rahatsız olan bazı mihraklar oluyor. Bizim özgürlükler adına yaptığımız şeyleri diktatörlük olarak değerlendiriyorlar. Yeni demokratikleşme paketi getiriyoruz, telefon ve ortam dinlemelerini hakimlerin ittifakına bırakıyoruz. Kimse kusura bakmasın, biz millete sorarak adım atıyoruz.

7 seçim yaptık üst üste, her seçimde artan oy desteği ile halkımız bizi destekledi."

Bakan Işık, 30 Mart seçimlerini artık yerel seçim olmaktan çıktığını belirterek "Türkiye'deki iktidarın vesayet rejiminin katılığı iktidara yönelik sinsi darbe girişiminin cevabını alacağı bir seçim olacaktır. Bu seçim bir referandum niteliğindedir" dedi.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan da 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu anlatarak şunları söyledi: "17 Aralık operasyonlarından sonra bu seçimler bizim için daha fazla önem kazandı. Buna göre çalışmamız lazım."

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek başarılar diledi. AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, seçimi halkın takdiri ile kazanacaklarını iade ederek önümüzdeki 5 yıllık dönümde Düzce'nin her alanda yeni projeleri uygulayacaklarını bölgenin parlayan yıldızı olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Düzce belediye başkan adayları partililere tanıtıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title