Haberler

Işık: "33 bin kişilik stat yapıyoruz" -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli ve İstanbul'daki başarı aslında bütün Türkiye'ye örnek oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli ve İstanbul'daki başarı aslında bütün Türkiye'ye örnek oldu. Şu anda da zannediyorum, yeni seçilen belediyelerin en fazla uğradıkları, bilgi aldıkları, işbirliği talep ettikleri belediye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi" dedi.

AK Parti'den üçüncü defa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan İbrahim Karaosmanoğlu'nu tebrik ziyaretinde konuşan Işık, 2004 yerel seçimlerinden sonra İzmit Büyükşehir sınırlarının Kocaeli Büyükşehir sınırlarına evrilmesi ve 2008 yılında beldelerin birleştirilerek ilçelerin ortaya çıkmasıyla Kocaeli'nin önemli gelişme katettiğini söyledi.

Kentin 10 yıllık süreçte 30 yılda elde edemeyeceği mesafeyi aldığına işaret eden Işık, en önemli ayırt edici özelliklerinin hizmet anlayışları olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki belediye başkanlığının AK Parti'nin doğmasını sağladığını anlatan Işık, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu dile getirdi.

Işık, şöyle devam etti:

"Bu noktada Türkiye'ye model örneklerden biri de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve onun belediye başkanı. Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin 2004 yılında geçtiği il sınırlarının büyükşehir sınırı olma modeli, 10 yıl sonra bütün Türkiye'deki büyükşehirleri kapsayacak şekilde genişletildi. Kocaeli ve İstanbul'daki başarı aslında bütün Türkiye'ye örnek oldu. Şu anda da zannediyorum, yeni seçilen belediyelerin en fazla uğradıkları, bilgi aldıkları, işbirliği talep ettikleri belediye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi."

Gelecek dönemin Kocaeli açısından çok iyi olacağına inandığını aktaran Işık, "Geçtiğimiz 10 yıl önemli başarılarla dolu. Bu 5 yılın geçmişi aratmayacak hatta üzerine biraz daha şeyler koyacağımız dönem olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin Kocaelispor'un ligden düşmesinin kesinleştiğini ve bununla ilgili ne yapılacağı sorusu üzerine Işık, Kocaeli'nin Türkiye'deki imalat sanayisinin kalbi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seçimlerden önce Sayın Başbakanımızın Kocaeli'ye geldiğindeki alanda söylediği ve daha sonra bize verdiği talimat gereği zaten çalışmaları başlatmıştık. 33 bin kişilik muhteşem stat yapıyoruz, şu anda temel kazıları yapıldı, yakında inşallah temelini atacağız. O stat bitene kadar Kocaeli'nin Süper Lig'de Kocaelispor AŞ olarak bir takımının bulunmasını hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Fikri Işık İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title