Haberler

Işid Üyesi Olduğu İddiasıyla Bıçaklanan Zihinsel Engelli

Güncelleme:

MAZLUMDER Genel Başkanı Yardımcısı Murat Çiçek, Batman'da IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla bıçakla yaralanan zihinsel engelli Yakup Çelik'i ziyaret etti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Yardımcısı Murat Çiçek, Batman'da IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla bıçakla yaralanan zihinsel engelli Yakup Çelik'i (23) ziyaret etti.Türkiye Beyazay Derneği Batman Şube Başkanı Ayla Işık ile Sason ilçesine bağlı Gürgenli köyü Topluca mezrasında oturan Çelik'in evine giden Çiçek, Çelik'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.Ziyaret sırasında konuşan Çelik, 3 gün önce Batman il merkezindeki otogarın mescidine namaz kılmaya gittiği sırada arkadan yaklaşan iki kişinin "IŞİD elamanısın, seni öldüreceğiz" diye bağırdığını anlatarak, "Ben de 'Hayır ben Sasonluyum, çobanlık yapıyorum' dedim ama buna rağmen bıçaklarını çıkarıp bana saldırdılar. 10 bıçak darbesi yedim, onlar kaçtı. Sonra bekçi gelip beni buldu ve ambulans çağırıp hastaneye götürdü" diye konuştu. Çiçek de IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde işlenen cinayetlerin yanı sıra yağmalama ve kamu düzenini bozmaya yönelik çok ciddi eylemler yaşandığını ifade etti.Yaşanan olaylarda toplumun farklılıklarını kaşıyan provokatif birçok eylem ve söylemler gördüklerini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: "Yakup Çelik kardeşimiz zihinsel özürlü ve bu siyasi çatışmalarının hiçbirinden haberi olmadığı bir şekilde maalesef mescidi basıyorlar, IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla defalarca bıçaklıyorlar. Bu son eylemlerde dindarlara, sakal bırakan gençlerimize, yaşlılarımıza ve örtülü kadınlara yönelik saldırılar gerçekleştirilmeye başlandı."- "Bu yapılanlar halkımıza zulümdür"Türkiye Beyazay Derneği Batman Şube Başkanı Ayla Işık da Yakup Çelik'in bıçaklanmasından dolayı üzüntü duyduklarını anlattı.Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istediklerini dile getiren Işık, şöyle konuştu: "Bölgemize huzur ve refah gelmişti. Barış ortamında geceleri Batman'da gece vakitlerinde bile istediğimiz her yere gidebiliyorduk ancak şu anda olaylardan dolayı rahat hareket edemiyoruz. Bu yapılanlar halkımıza zulümdür. İnşallah bu olaylar bir daha tekrarlanmaz ve barış süreci kesintiye uğramaz." .

Kaynak: AA / Güncel

Murat Çiçek Yakup Çelik Batman Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title