Haberler

IŞİD Türkiye Sınırında Kimyasal Silah Kullandı

Güncelleme:

Kobani'ye yönelik saldırılarını sürdüren IŞİD'in, Türkiye sınırındaki ilçede kimyasal silah kullandığı öne sürüldü.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. IŞİD'in kimyasal silah kullandığını belirten Doktor Welat Omar, kendilerine başvuran hastaların vücutlarında şişme ve kaşıntı görüldüğünü belirterek, kullanılan kimyasal silahın belirlenmesi için çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

YPG'YE KOALİSYON ÜLKELERİNDEN UÇAK DESTEĞİ

Star'ın haberine göre; Son günlerde sessizliğin hakim olduğu Kobani'de çatışmalar yeniden alevlendi. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da IŞİD'in bulunduğu bölgelere yönelik bombardımanı sürüyor. IŞİD militanları 38 gün önce Kobani'yi ele geçirmek için doğudaki Telabyad ile batıdaki Carablus ilçesinden saldırı başlattı. IŞİD militanları ilerleyişi sırasında güzergah üzerindeki köyleri ele geçirince burada yaşayan binlerce Suriyeli Türkiye'ye sığındı. IŞİD militanlarının ilerleyişini durdurmak isteyen YPG güçlerinin savunmasına ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları da havadan bombardıman ile destek verdi.

13 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ YPG GÜÇLERİNCE İMHA EDİLDİ

Kobani'de, çatışma sesleri tekrar duyulmaya başladı. Sık aralıklarla çatışma sesleri duyulurken, koalisyon ülkelerin uçakları da bazı IŞİD mevzilerini vurdu. Uçakların vurduğu IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü. Öte yandan son bir hafta içerisinde IŞİD militanlarının ele geçirmek istediği Kobani merkezine yönelik 13 bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunduğu ancak araçların fark edilmesi üzerine YPG güçlerince imha edildiği bildirildi.

IŞİD KİMYASAL SİLAH KULLANDI

IŞİD'in Kobani'ye attığı silahlar arasında kimyasal silah bulunduğu bildirildi. Kobani'de doktorluk yapan Welat Omar, kendilerine sabah saatlerinden itibaren başvuran birçok hastanın vücudunda şişlikler ve kızarıklıklar görüldüğünü söyledi. Dr. Omar, "Bu belirtiler bir kimyasal silahtan olduğunu düşünüyoruz. Ama nasıl bir kimyasal silah olduğu konusunda henüz bilgi sahibi değiliz. Araştırmalarımız devam ediyor. İlk tahminlerimiz fosfor bombası olabileceği yönünde. Hastalara kısıt imkanlarla tedavi uyguladık. Ama durumu ciddi olan hastalar var. Bunları kontrol altında tutuyoruz" dedi.

HASTALARIN YÜZLERİNDE ŞİŞLİK VE MORARMALAR VAR

Gelen hastaların bazılarının yüzlerinde de şişlik ve morarmalar olduğunu belirlediğini dile getiren Omar, "İnsanlarda görülen bu durum IŞİD'in son attığı silahlar arasında kimyasal olduğunu gösteriyor. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Çünkü daha önce yapılan açıklamalarda IŞİD'in elinde kimyasal silah bulunduğu belirtiliyordu. Şimdi koalisyon güçlerinin saldırısı ile sıkışan IŞİD kimyasal silah kullandı" diye konuştu.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (18)

cehennem:

elinizde kanit varmi, medya dedi diye inanmamizmi gerekiyor, yok yemezler, gidin bunu kafasiz, cahil, gaflet içindeki kuklariniza anlatin, bize degil. bir defa isinin elinde böyle silah yok, ya israil ya da abd yapmistir.

6
22
yanıtYanıtla
ahmet:

korkudan kızamık çıkartmış ne kimysalı

8
18
yanıtYanıtla
güley:

adam allerji olmuş

9
14
yanıtYanıtla
çeçen:

ben kürtlerin yerinde olsam işid ile bağdadi ile müzakere yaparım topraklarımı geri verin diye :)

9
13
yanıtYanıtla
gerçek:

ben senin yerinde olsam ırakta gezmem rusyaya karşı savaşırdım.

yanıt0
yanıt0
kapkara:

AYNISI BENDE DE OLDU . İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YALAN DOLAN SİZİN. . .

7
15
yanıtYanıtla
Ad Soyad:

aynen aynısı bende de var şuan nasıl gecti

yanıt0
yanıt0
ahmet:

amerikan bombalarında vardır kimyasal 1940 ta atom kullanmış ülke degilmi burda kimyasal kullanmasıda gayet yerinde

7
13
yanıtYanıtla
KARPOZ YİYECEKTİK DAHA:

çok uykusuz kaldıkları içindir korkudan zuhaha ahahahahaa a:D

10
9
yanıtYanıtla
Bismillahirrahmanirrahim:

Allah seni ıslah etsin kardeşim

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title