Haberler

    Işid Türkiye Sınırında 5 Köyün Kontrolünü Ele Geçirdi

    IŞİD Halep'in Azez ilçesinin güneydoğusunda bulunan 5 köyün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

    IŞİD Halep'in Azez ilçesinin güneydoğusunda bulunan 5 köyün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

    AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD muhaliflerle girdiği yoğun çatışmalardan sonra, Azez ilçesinin güneydoğusunda yer alan Feriziye, Yahmul, Bil, Cariz ile Şeyh Rih köylerinin denetimini tekrar ele geçirdi.

    Geçen hafta muhalifler ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava desteğiyle söz konusu köylerin kontrolünün denetimini sağlamışlardı. Örgüt, muhaliflerin Azez'in doğusundaki muhaliflerin kontrolündeki köylere bomba yüklü araçlarla ve sızma operasyonu yaparak ele geçiriyor.

    SURİYE ORDUSU ŞAM YAKINLARINDA STRATEJİK BİR KASABAYI ALDI

    BBC Türkçe'nin haberine göre İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Lübnanlı Şii hareket Hizbullah'ın da yardımıyla, Şam yakınlarındaki stratejik bir kasabayı aldığını duyurdu.

    Ordu ve müttefiklerinin, Ceyş ül-İslam ve Faylak er-Rahman adlı isyancı örgütler arasındaki çatışmadan faydalanarak etkili saldırılar düzenleyip Deyr es-Esafir kasabasını ele geçirdikleri bildiriliyor. Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Gözlemevi'nin başında bulunan Rami Abdulrahman, isyancıların Deyr es-Esafir'deki savaşçılarını cepheye gönderdiğini, orduyla birlikte hareket eden güçlerin de kasabaya, "hava gücü ile desteklenmiş şiddetli saldırılar düzenlediğini" söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Suriye Azez Şam Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title