Haberler

IŞİD Türkiye Sınırı Yakınında Bombalı Saldırı Düzenledi

Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti'nin, (IŞİD) militanları ele geçirmek istedikleri Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Sucu kasabasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği belirtildi.

TÜRKİYE'DE TEDİRGİNLİK YARATTI

Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan patlamada yaralanan ve Türkiye'ye getirilen 5 kişi arasında bulunan 2 çocuk yaşamını yitirdi. Kilis'in karşısında bulunan Özgür Suriye Ordusu mensuplarının kontrolündeki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ne bağlı Sucu Köyü'nde saat 14.45 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDI

Kısa süre sonra patlamanın Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'na yakın bir noktada bulunan ve Türkiye'ye geçmek isteyenlerin pasaportlarının kontrolünün yapıldığı Sucu Köyü'nde kontrol noktasında bomba yüklü araçla yapılan saldırı gerçekleştiği belirlendi. İddiaya göre, bölgeyi ele geçirmek isteyen IŞİD güçlerince gerçekleştirilen saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

2 ÇOCUK ÖLDÜ

Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan patlamada yaralanan 2'si çocuk 5 kişi araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Burada bulunan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşınan yaralılar arasında bulunan 2 çocuk, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak öldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunan diğer 3 yaralı ise Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi. Yaralı gelme ihtimaline karşı hastanede teyakkuz durumuna geçilirken, yaşanan tedirginliğin ardından güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Azez Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (39)

04_04_04_04:

ışidi kim büyüttü besledi şimdi burda yok abd yok israil demeyin tabiki onlarda ışidden faydalanıyo destek verdiler ama ışidi bugünlere getirip büyütmesini sağlayan türkiyedir. aklı başına yeni yeni geliyor türkiyenin daha yeni yeni ışide terörist demeye başladılar yoksa besledikleri karga gözlerini oyacaktı

80
4
yanıtYanıtla
şervan:

Dünyayı bir baştan gezen gezene Onca zevki tadıp süzen süzene Nedir bu işkence, ezen ezene İnsanca yaşamak hakkı insanın Üç beş ülke değil, beş kıta ile Irklar kardeş olsun hep güle güle Sosyal bir adalet sanki nafile İnsanca yaşamak hakkı insanın

8
65
yanıtYanıtla
Maltatyalı Müslüman Kürt:

Zaza Kardeşim haklısın Kürtler Pkk PYD hpg güçleri akıllı olsun Işıdın türkiyeye açılan bölgeleri boşaltsınlar ve sawunmasınlar. Ayrıca Işıde Türkiyeden Katılımın yarısı Diyarbakırlı youtubeden gördüm Diyarbakırlıların yarısının Memleketini göstermiyorlar. İşid saldırmadıkça asla saldırmayın. Kandırıldıklarını biliyoruz boşverin kimin köpeğiyse zaten kudurunca onu ısıracaklar.

6
67
yanıtYanıtla
Tc:

El nusra AKP PKK ışid eş şebab boko haram taliban Hizbullah el kaide israi öso daha nice terör örğütü var amerika senin petrol ve Müslüman düşmanlığın yüzünden dünya karıştı ah AKP sende bu tuzağa düştün

39
29
yanıtYanıtla
İFTİRA YAPMAYIN !:

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:Yalan söylemek ve iftira etmek haramdır, sakınmak lazımdır. Bu iki fenalık, her dinde de haram idi. Cezaları çok ağırdır.

yanıt0
yanıt0
MARAŞLI:

IŞİD DEDİĞİNİZ BİR AVUÇ TERÖRİST BU KADAR BÜYÜTMEYİN

30
9
yanıtYanıtla
HATAY...ERZİNLİ MUSTAFA:

EYYY YORUMCULAR HEP YAZIYORUM NE KALIN KAFALI ADAMLARSINIZ SİZ . . . . . . İŞİD YAHUDİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. . MÜSLÜMANLARLA , TÜRKİYEYLE AKP HÜKÜMETİYLE UZAKDAN, YAKINDAN ALAKASI YOKYUR. . . . . . İŞİD BİR ABD PROJESİDİR. . . . ve tutmadı. . . saygılar.

24
11
yanıtYanıtla
salih:

doğru deşifre oldu

yanıt0
yanıt0
şervan:

diyelim ki hapisteyiz, yaşımız da elliye yakın, daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının. yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız, insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıylayani, duvarın ardındaki dışarıyla.

2
31
yanıtYanıtla
ADALET INSALIĞIN TEMELI:

ARKADAŞLAR ARA SIRA GAZA GELIYORSINIZ BIR BIRINIZIN KALP LERINIZI KIRMAYIN BU İŞİD ICIN ÜZÜLMEYIN BU İŞİD AVRIPA AMERIKA ISRAİL VE ONLARA ITIAT EDEN DEVLETLERIN MAŞASIDIR GELIP GECICIDIR TEK HEDEFI VARDIR BÜL PARCALA KÜCÜLT YÜNET INANCTAN UZAK TUT BU DEDIKLERIM HEP BAŞIMIZA GELECEK VE GELMIŞTIR BIR BIRIMIZIN KIYMETINI BILELIM HAKLARIMIZA SAYGI GÜSTERELIM GERISI BOŞ

29
3
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title