Haberler

Işid'ten Kaçtılar Yaşam Savaşına Düştüler

Tuvaleti olmayan tek göz odada yaşamaya çalışan 6 çocuk sahibi çift, “Savaş durursa Kobani’ye yürüyerek gideriz. Böyle perişan olacağımıza keşke orada ölseydik” dedi.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarında tarlalarını ve hayvanlarını kaybeden, canlarını kurtarmak için sınırı geçerek Türkiye’ye kaçan Kobanili 8 nüfuslu aile, iş bulma ve daha rahat bir hayat sürme umudu ile trenle İzmir’e geldi. Yaşamak için İzmir’e geldikleri ilk gün açlık ve susuzlukla yaşam savaşı vermeye başlayan aile, ceplerindeki son 150 lira ile tuvaleti olmayan tek göz odalı bir eve yerleşti. ‘İzmir’de çok iş imkanı vardır’ sözüne güvenerek İzmir’e geldiklerini belirten ancak para kazanamayan aile yurtlarına geri döneceği günü bekliyor. Geldikleri günden bu yana sıcak su bulup yıkanamayan, yiyecek bulmakta da güçlük çeken 6 çocuk sahibi çift, “Savaş durursa Kobani’ye yürüyerek gideriz. Böyle perişan olacağımıza keşke orada ölseydik” diye konuştular. 

“DİRENENLERİN BOYNUNU KESİYORLAR”

IŞİD’in yaklaşık 5 yıldır varlığını hissettirdiğini ancak son 5-6 aydır zulüm etmeye başladıklarını söyleyen Hasan Ali Muhammed, Kobani’de yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Zulüm sonradan arttı. Gittikçe kötü oldu. Daha önce kendi aralarında eğitim yapıyorlardı. 400 koyunumu telef ettiler. Tarlam vardı. Orada buğday, pamuk, ayçiçeği yetiştirirdim. Canımızı kurtarmak için kaçtık. İki kızım savaşmaya gitti. Öldüler mi hala yaşıyorlar mı bilmiyorum. IŞİD araban varsa yakıyor, çocukların gözü önünde kesiyor. Yetişkin kızların varsa kızları, kadınları alıyor. Yakalıyorlar, direnenlerin boynunu kesiyorlar.” 

“YÜRÜYEREK GİDERİZ”

Türkiye’yi tanıyanların ‘İzmir’e gidin, orada iş imkanı bulursunuz’ dediklerini, bu söze güvenerek Urfa’nın Suruç ilçesinden Diyarbakır’a; Diyarbakır’dan Ankara’ya ve oradan da İzmir’e geldiklerini belirten Hasan Ali Muhammed, “Hayatımızı kurtarmak için geldik ama burada perişanız. Sürünüyoruz. Hastayım, tedavi olamıyorum. Trende insanların bize verdiği parayla kirayı ödedik. İlk kirayı verdik, gelecek ay ne olur bilmiyoruz. Allah büyük. Savaşın duracağını Allah bilir. Keşke yarın bitse, yarın yürüyerek gideriz. Geldiğimize pişmanız” dedi. 

“KEŞKE ORADA ÖLSEYDİM”

Hasan Ali Muhammed’in eşi Halime Cuma ise “Böyle olacağına keşke orada ölseydim. Çocuklarımın hayatını kurtarmak için geldim. İki çocuğum plastik toplamaya gitti. Eşim hasta, onlar ekmek bulmaya gidecekler” diye konuştu.

CEREN ATMACA-SİNAN YENİÇERİ

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kobani İzmir Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title