Haberler

IŞİD, Suriye'deki Şaar Gaz Sahasını Ele Geçirdi

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD, Suriye'nin Humus ilinde, Esad rejimi kontrolünde bulunan Şaar gaz sahasının tamamını ele geçirdi.

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Humus ilinde, Beşşar Esad rejimi kontrolünde bulunan Şaar gaz sahasının tamamını ele geçirdiği belirtildi.

GAZ SAHASINA YENİ BİR SALDIRI BAŞLATTI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD bir kısmını elinde tuttuğu Şaar gaz sahasına dün gece yeni bir saldırı başlattı.

TAMAMINI BUGÜN ÖĞLEN SAATLERİNDE ELE GEÇİRDİ

Sahanın tamamı bugün öğle saatlerinde örgütün eline geçerken, çatışmalarda 15 rejim askerinin öldüğü kaydedildi.

TERMİK SANTRAL FÜZEYLE VURULDU

IŞİD'in kontrolü sağlamasının ardından rejim güçlerinin bölgeye hava saldırısı düzenlediği ve bir termik santralin füzeyle vurulduğu belirtildi.

Örgütün bundan sonra Şaar'ın kuzeybatısındaki Muhur petrol sahasına doğru ilerleyip, bu bölgedeki tepeleri de ele geçirdiği aktarıldı.

EN BÜYÜK ENERJİ SAHALARINI ELİNDE TUTUYOR

IŞİD'in Suriye'de etkili olmaya başladığı 2013 ortalarından bu yana stratejisinin önemli bir parçasını enerji sahaları boyunca ilerlemek oluşturuyor. Örgüt, Deyr ez-Zur, Rakka, Humus ve Haseke'de en büyük enerji sahalarını elinde tutuyor.

24 SAAT BOYUNCA ÖZEL KORUMA EKİPLERİNİN GÖZETİMİNDE

Bu doğrultuda, Temmuz 2014'te Deyr ez-Zur'da bulunan ülkenin en büyük petrol sahası El-Ömer'i ele geçiren örgüt halihazırda, ildeki Et-Teym, Hasyan, Cefra, Milih petrol sahaları ve Tenek, Koniko doğalgaz sahalarını kontrol ediyor. Yerel kaynaklar, bu sahaların 24 saat boyunca özel koruma ekiplerinin gözetiminde olduğunu ifade ediyor.

Terör örgütü IŞİD ayrıca Rakka'da Habara, Tavra, Cipse ve Toynan petrol sahaları, Humus'ta Cahar gaz sahasını elinde tutuyor.

Haseke'de Suriye-Musul ikmal yolu üzerindeki Markede petrol sahası da IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Haseke'nin Şeddadi ilçesinde Kibebe petrol sahası ve Cipse doğalgaz çevrim santrali ise terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolüne geçti.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500

Yorumlar (33)

DAVUT:

BUNLARI BESLEYEN Bİ ABD Bİ KATAR Bİ ARABİSTAN Bİ TÜRKİYE. MÜSLÜMAN DÜNYASI KAHROL İSRAİL DER AMA HEP KUKLASI OLUR.

13
24
yanıtYanıtla
ADIM ÖNEMLI DEYIL:

BIR GÜN GELCEK TÜRKIYE PYD ILE BIR MASAYA OTURCAK . OZAMAN NE DIYECEKSINIZ

23
5
yanıtYanıtla
IRAKSAM:

ZATEN ONLARDA ONLARDANDIR(KOBANE) . . . . . BIZ NICE KAVIMLER GORDUK

yanıt5
yanıt0
işte budur....:

PYD DİYORUZ YAW PYD. VAR MI ÖTESİ. TAYYİBİN MUHALİFLERİ GEÇEN SALDIRDI 100 TANESİ KIYMA OLDU. TIRLARA DOLDURUP LEŞLERİ SERDİLER MEYDANE, ÖTE YANDAN ESAD Bİ ŞANSIMI DENEYEYİM DEDİ ONUNDA 60 TANE PARALI ASKERİ KUŞBAŞI OLDU. PYD BUDUR TÜRKLER NEKADAR NEFRET ETSEDE DÜNYA ONLARIN SAVAŞÇILIĞINI GÖRDÜ. .

22
5
yanıtYanıtla
DiN TÜCCARI AKP ESiTTi iSiD:

TIRROSUMUZUN GÖZÜ AYDIN ARTIK ELBAGDADi AKKOYUNLU MEEAALERiNE BOL BOOL GAZI SOGU VERiR

24
2
yanıtYanıtla
mert:

AKP sağolsun tırlar dolusu silah satıyor işid e ve ondan ucuz petrol alıyor sonra türkiye büyüor hepsi kanla tabi koyunlar anlamaz

13
10
yanıtYanıtla
kosovalı:

işid pkk rusya abd İsrail tek millet

11
12
yanıtYanıtla
AKP DEFOL:

TABİKİ GÜÇLENDİ KİLİS BAHANESİYLE FİRTİNA OBÜSLERİ MÜHİMMATLAR GİTTİ NOOLDU KİLİS AYNEN YİNE VURULUYOR. NEREDE OBÜSLER İŞİD, TE. GÖZ GÖRE GÖRE GİTTİ SİLAHLAR

14
8
yanıtYanıtla
ERTUĞRUL:

KESİN PKK LILAR ABD VE RUSYADAN DEN ALDIKLARI SİLAHLARI PYD ARACILIĞIYLA IŞIDA VERDİ . . . VE ÇÜNKÜ ABD, RUSYA TARAFINDAN , IŞID , PKK TÜRKİYEYİ YIKMAK İÇİN KURULMUŞ ÖRGÜTLERDİR AĞABABALARI NE İSTERSE O OLUR BAŞLARINDADA YAHUDİ SERMAYESİ VAR

8
14
yanıtYanıtla
beşiktaşlı:

işid, pkk, ypg, pyd, hdp, chp. . . bunların hepsi aynı tastan su içen vatan hainleri topluluğudur. . .

8
13
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title