Haberler

İşid Protestosu Terör Örgütü Yandaşlarının Sokak Eylemine Dönüştü

Mersin’in Tarsus ilçesinde terör örgütü yandaşlarının Kobani’yi protesto dağılımında başlattığı olaylar terör örgütü yandaşlarının sokak eylemlerine dönüştü.

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü yandaşlarının Kobani'yi protesto dağılımında başlattığı olaylar terör örgütü yandaşlarının sokak eylemlerine dönüştü. Fahrettinpaşa, Fevziçakmak, Kavaklı, Şahin, Barbaros, Tozkoparan Zahit ve Çağlayan Mahallesinde terör örgütü yandaşları olaylar çıkarırken, Mersin-Adana D-400 karayolu 2 saat trafiğe kapatılırken, Mersin-Adana tren seferleri iptal edildi.

Tarsus'ta çeşitli mahallelerde yolları kapatan, lastik yakan, polise molotof kokteyli ile saldıran göstericilere polis ekipleri Tomalar, akrep araçları ile biber gazıyla müdahale etti.

Mersin'de takviye polisinde geldiği Tarsus'ta D-400 karayoluna barikat kuran örgüt yandaşları yolun 2 ayrı noktasını ateşe verdi.

Tarsus Belediyesine ait iş makineleri ve Toma ile akrep diye tabir edilen araçların vasıtasıyla Mersin Adana D-400 karayolunda çıkan yangın söndürülürken, polis ekipleri göstericileri biber gazıyla püskürttü. Fahrettinpaşa ve Kavaklı Mahallesinde bulunan tren raylarını çöp ve parke taşlarla kapatan göstericiler, raylarda ateş yaktılar. Adana-Mersin tren seferleri akşam saatlerinde itibaren iptal edildi. Kavaklı Mahallesinde bulunan hemzemin geçidi kulübesi ateşe verilirken, kulübe kullanılmaz hale geldi.

Ayrıca Şahin Mahallesinde bulunan Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesine Molotof kokteyli atıldı. Okul bahçesinde bulunan ağaçlar yanarken, okulda hasar gördü. Okuldaki yangını söndürmek isteyen itfaiyeyi taş yağmuruna tutan göstericiler, bir itfaiye erini yaraladı. Fevziçakmak mahallesinde ise Aile Sağlık Merkezi'ne Molotof kokteyli atan göstericiler, aynı mahallede 3 eve de Molotof kokteyli attı. 3 ev ve Aile Sağlık Merkezinde yangın büyümeden söndürüldü. Çıkan olaylarda 1 poliste atılan taştan dolayı bacağından yaralandı. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Polisin 7 mahallede aldığı önlem devam ediyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kavaklı Kobani Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title