Haberler

IŞİD Militanları, Girdikleri Müzede Heykelleri Paramparça Etti

Güncelleme:

Ele geçirdiği yerlerin kültürüne ve geleneğine ait mekanları yıkmasıyla bilinen IŞİD'in, Musul'da bir müzede heykelleri yıktığı görüntüler ortaya çıktı.

Aylardır Suriye ve Irak bölgesinde terör estiren IŞİD işgal ettiği şehirlerde bulunan kültürel mirasları da yok ediyor. IŞİD'in son olarak Musul'da bir arkeoloji müzesinde heykelleri yıktığı görüntüler de bu durumu kanıtlıyor.

ÇEKİÇLERLE YERLE BİR ETTİLER

Basına yansıyan fotoğraflarda IŞİD mensuplarının Nineveh Müzesi olduğu iddia edilen müzede heykelleri yıktığı görülüyor. IŞİD mensupları, ellerindeki çekiçlerle heykelleri yerle bir ediyor.

KİTAPLARI DA YAKIYORLAR

Müze içerisindeki heykelleri tek tek yok eden IŞİD mensupları daha önce de Musul'da 10 binden fazla kitabın, en az 700 nadir el yazmasının ve Osmanlı İmparatorluğu döneminin çok sayıda eserinin bulunduğu Musul Kütüphanesi'ni yakmıştı.

İşte o IŞİD'in müze saldırısından kareler;




Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (192)

kuvayı inzibatiye:

Allahu akbaarrrrrr. . . . . . . insallah diğer putların akıbetide aynı olur. . islamda heykel, resim, müzik gibi şeyler yoktur. . sanat yasaklanmıştır. . en kudretli put yıkıcı Hz. İbrahim(a. s) idi. . işidi bazı yönlerden eleştirsemde bu girişimlerini destekliyorum. . . Allahu akbaaaaaaarrrrrrr. . !

13
65
yanıtYanıtla
Halit:

Darısı bizim putların başına. . .

14
48
yanıtYanıtla
PUTLAR MUTLAKA KIRILMALI:

INSALLAH EN KISA ZAMANDA TÜRKIYEDIKI PUTLAR BÖYLE KIRILIR - MILLET GECE KONDULARDA YOKSULLUK ICINDE YASARKEN - KIMSESIZ COCUKLAR SOKAKLARDA SÜRÜNÜRKEN TÜRKIYEDE PUT YAPIMINA MILYONLARCALIRA HARCANIYOR. . . !

17
40
yanıtYanıtla
Kahrolsun Kapitalizm-Komunizm:

ışid i Sevmem ama bu yaptıkları hoşuma gitti. umarım ne kadar tarihi eser varsa yıkıp yok ederler !!! nerde ne kadar heykel tablo tarihi eser varsa yakılmalıdır edvard munch''un yaptığı çığlık tablosunu birilerinin yakacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum !

4
53
yanıtYanıtla
erkekMobil-ANDROID:

işid den nefret ediyorum ama bu yaptiklari doğru bişey

8
47
yanıtYanıtla
ali çekiç:

putlarıkırmak negüzel eylemdir

7
47
yanıtYanıtla
HAK YOLU İSLAM:

TRDE NE KADAR PUT SEVİCİ VARMIŞ PUTLARI SEVMEK İMANDAN EDEBİLİR VE EBEDİ CEHENNEMLİK OLABİLİRSİNİZ DİKKATLİ OLUN VE HAK YOL İSLAMA GELİNİZ.

7
40
yanıtYanıtla
HAK YOLU İSLAM:

PUTLAR YIKILMALIDIR İSTERSE ALTINDAN OLSUN. TÜM PUT HEYKEL VE ŞİRKE GÖTÜREN EŞYALAR YIKILIP YERİNE KUR''AN KERİM AYETLERİ YAZILMALIDIR.

9
34
yanıtYanıtla
AKILLI BİR DELİ:

ulan şu modern dünyada bile put kafasından kurtulamayan çok ciddi bir kesim var ortadoğu da. . . kardeşim heykel onlar. . . onlara tapan kalmadı artık. . .

32
10
yanıtYanıtla
TARAFSIZ:

PUTLAR YIKILMAYA MAHKUMDUR.

14
28
yanıtYanıtla
Tüm 192 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title