Haberler

IŞİD'li Genç, Polislere Patlayıcı Yüklü Kanguruyla Saldıracaktı

Güncelleme:

Avustralya'da bir kanguruya patlayıcı madde yükleyip üzerine IŞİD'in sembolünü çizdikten sonra polislerin üzerine salmayı planlamakla suçlanan gencin davası başladı.

Avustralya, Melbourne'de IŞİD'li bir genç, kanguruya patlayıcı maddeye yükleyerek polislerin üzerine salmayı planladı. Nisan ayında düzenlenen bir baskında tutuklanan genç adamın birçok saldırı planının olduğu ortaya çıktı.

DÖRT AYRI SUÇLAMADAN YARGILANIYOR

Melbourne'da görülen davada 19 yaşındaki Sevdet Ramadan Besim, terörle bağlantılı dört ayrı suçlamadan yargılanıyor. Suçlamaları reddeden Besim hakkında ömür boyu hapis cezası taşıyabilecek olan beşinci suçlama ise iddianameden çıkarıldı.

''BİRKAÇ POLİS ÖLDÜRMEK HOŞUMA GİDER''

Besim her yıl 25 Nisan'da kutlanan Anzak gününde terör planları yapmakla suçlanıyor ve polisin geçen Nisan ayında düzenlediği baskınlarda tutuklanan beş gençten biri. Besim'in bir polis memuruna saldırarak kafasını kesme planları yaptığı, yurt dışındaki bir gençle saldırı planları hakkında yazıştığı ve ona ''Birkaç polis öldürmek çok hoşuma gider." yazdığı belirtiliyor.

SALDIRI PLANLARI HAZIRLADI

İddianamede, Besim'in ayrıca internette bu konuda aramalar yaptığı ve saldırı planları hazırlamak niyetiyle bir not sayfası açtığı belirtiliyor. Avustralya yayın kurumunun haberine göre, iddianamede Besim'in bir arkadaşıyla yaptığı söylenen yazışmanın ayrıntılarını içeren bir belge de yer aldı. Bu belgede, Besim'in arkadaşıyla Avustralya'daki doğal yaşam ve hayvanlar hakkında sohbet ettiği ve bu sohbet sırasında bir kanguruya C4 patlayıcıları yükleyip üzerine IŞİD sembolü boyadıktan sonra polislerin üzerine salıverilebileceğini ifade ettiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avustralya Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

hale:

Bu adam musluman degil . sadece oyle gorunuyor. amac islamafobi .

9
3
yanıtYanıtla
ARZU @ ANKARA:

isid, in kuran ve destekliyenler, , küffar, dir. avrupadir, israildir.

6
5
yanıtYanıtla
TC-KADINI:

aynen katiliyorum arzu.

yanıt2
yanıt0
bir insan:

bu muslumanlari niye aliyorlar oraya avrupaya benim gibi kurt hristiyanlara ve muslumanlara kapi heryerde acik cunku biz barbar degiliz.

0
6
yanıtYanıtla
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

BUNUNGİBİLERE YUJLEYECEN PATLAYICIYI DAĞA SÜRÜP PTLATACAN. SESSİZ HAYVANIN SUÇU NE GERİZEKALI

2
4
yanıtYanıtla
BEYİN KANSERİ OLMUŞ.:

HAYVANIN NE SUÇU VAR BRE HAYVANOĞLU HAYVAN

1
2
yanıtYanıtla
TÜRKMEN BEY...:

NÖRONLARI YANMISS LAN BUNUN

0
2
yanıtYanıtla
ankaralı:

Adam eyleme geçirmemiş düşünmüş ömür boyu ceza alabilir. Bizde terörü destekleyen yayınlar yapılıyor bildiriler imzalanıyor bu şerefsizleri ifadeye çağrılsa düşünce özgürlüğü diyorlar . Bu özgürlükler sadece bizim ülkemizdemi geçerli . Amerikada avrupada bunları terörden ömür boyu hapis verirler hatta amerikadada infaz ederler hemde elleri havadayken.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title