Haberler

IŞİD'le Mücadeleye CHP'den Destek

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "IŞİD faşizmiyle mücadelede CHP dünyanın diğer yerlerindeki faşizmle mücadelede olduğu gibi tabi ki destek olacaktır." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "IŞİD faşizmiyle mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın diğer yerlerindeki faşizmle mücadelede olduğu gibi tabi ki destek olacaktır" dedi.

Erdemir, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, antisemitizme dikkat çekti. Erdemir, Tahkirle Mücadele Birliği ADL'nin 102 ülkede 53 bin 100 kişi ile yürüttüğü araştırmaya göre Türkiye'nin antisemitik tutumun en güçlü olduğu 17. ülke olduğunu belirterek, araştırma yapılan ülkelerdeki antisemitik tutum ortalaması yüzde 26 iken Türkiye'de yüzde 69 olduğunu söyledi. Erdemir, "Türkiye bölgemizin en antisemitik toplumlarından birisi. Sosyal medya son zamanlarda antisemitizmin kitleselleşmesinde rol oynadı. Araştırma şirketi 18 Temmuz 2014 günü yaptığı araştırmada şunu görüyor. 24 saatte 27 bin 309 farklı kullanıcı 30 bin 926 Türkçe içerikli twitt atıyor, Hitler'in Yahudi soykırımını destekleyen açıklamalar paylaşıyor" ifadelerini kullandı.

Erdemir şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de antisemitizm iktidardan güç almaktadır. Devlet ve hükümet, antisemitik, nefret suçlarına duyarsız kalmaktadır. İstanbul'da Eminönü'nde Tahtakale'de bir esnaf 'Köpek Yahudiler giremez' şeklinde ilan asmıştır. Ne yazık ki bununla ilgili bir işlem yapılmamıştır."

Erdemir, Yahudi vatandaşlar için yeni yıl hediyesi olarak araştırma önergesi, yazılı soru önergesi ve sözlü soru önergesi vermeyi uygun gördüğünü ifade ederek, Başbakan Davutoğlu'ndan yükselen antisemitik nefrete ilişkin gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Erdemir, Türkiye'nin IŞİD'e karşı operasyonda yer almasına yönelik olarak, IŞİD'in Türkiye için güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekti. Modern demokrasilerde parlamentonun toplandığını ve karar alındığını söyleyen Erdemir, "Biz elbette Cumhuriyet Halk Partisi olarak IŞİD'in Türkiye için, bölge için, hak ve özgürlükler için, insan hakları için, inanç özgürlüğü için, kadın-erkek özgürlüğü için büyük bir tehlike olduğunu düşünüyoruz. IŞİD'e karşı kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. IŞİD faşizmiyle mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın diğer yerlerindeki faşizmle mücadelede olduğu gibi tabi ki destek olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Aykan Erdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title