Haberler

Barzani: Helikoptere İhtiyacımız Var

Güncelleme:

IŞİD'le mücadele konusunda yeterli desteği alamadıklarını belirten Mesut Barzani, "Zırhlı araç taşıyıcı ve helikoptere ihtiyacımız var." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD ile mücadele edebilmek için uluslararası koalisyondan daha fazla ağır silah istedi.

"HELİKOPTERE İHTİYACIMIZ VAR"

France24 televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Barzani, şu ana kadar uluslararası koalisyondan talep ettikleri ağır silahları alamamaktan şikayetçi oldu. Barzani, "Şu ana kadar aldığımız destek, ihtiyacımız karşılayacak olan seviyede değil. Biz kaliteli ve önemli miktarda ağır silah sistemlerine ihtiyaç duyuyoruz. Örneğin, zırhlı araç taşıyıcı ve helikoptere ihtiyacımız var. Bu tip silahları şu ana kadar alamadık" diye konuştu.

Kobani'deki çatışmalarla ilgili soru üzerine Barzani, IŞİD'in bu bölgede zayıfladığını ancak tamamen hareket kabiliyetini kaybetmediğini söyledi.

"IŞİD, SADDAM REJİMİNDEN DAHA GADDAR"

IŞİD'i Saddam Hüseyin'den daha tehlikeli gördüklerini ifade eden Barzani, IŞİD'in kendi yandaşlarına bile gaddarlık yapabildiğini belirtti. Barzani, "Bu yeni bir savaş, yeni bir taktik, yeni bir ideolojik savaş. IŞİD, barbar ve gaddar bir terör örgütü, bunlar bizim savaştığımız Saddam rejiminden bile daha gaddar"dedi.

Bölgenin geleceği ile ilgili soru üzerine ise Barzani, Kürtlerin kendi geleceği ile ilgili kararı başkaları değil yine kendilerinin vereceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (202)

BERXWEDAN JİYANE:

yiğit kürd halkı namusu onuru için canını feda ediyor edecekte. . ırkçı sözde müslüman kürd düşmanları çatlasın. . . kobane DAİŞ e mezar oldu. . yaşasın kürd ve kürd dostları. . .

41
37
yanıtYanıtla
doğrum@m.m:

haçlı dostu kurtler siz kime hizmet ediyorsunuz müslümanları satarak o coğrafyada

yanıt12
yanıt7
hakikat:

hangi muslumanlardan bahsediyorsun sen yuz yildir kurdlere zulm eden sozde muslumanlardanmi, halepce, dersim, roboski de kurtleri amerika yada haclilar katletmedi senin o musluman dedigin devletler yapti hicbir muslumanda buna sesini cikarmadi kurdlerin dostu yoktur ama dusmani coktur en buyuk dusmanlarida musluman gecinen zalimlerdir o yuzden kimse kurdlere amerikayla yada israille niye savasmiyorsunuz diyemez kimsenin buna hakki yok kime guvenipte savasacaklar yuzyildir onlara zulm eden sahte muslumanlarami

yanıt5
yanıt1
Lazolim@m.m:

NE MUTLU TURKUM DOYENE

yanıt0
yanıt2
Lazolim@m.m:

NE MUTLU TURKUM DIYENE

yanıt0
yanıt2
verin verinMobil-ANDROID:

verin ki ağır silahları olsun sonra Türkiyeyi vurun kanı bozuk kurdolar sizi!!!

27
38
yanıtYanıtla
darendeli_44:

sen git baktır kanına, korkak

yanıt1
yanıt0
cemm@m.m:

Senin kanın bozuk galiba

yanıt1
yanıt0
cemm@m.m:

Pis ırkçı herkesi niye katıyorsun

yanıt1
yanıt0
ATAKÜRT:

KORKMA OLİM BİŞEY OLMAZ VERİN GİTSİN MİLLETİM SAGOLSUN TIRKOLAR VATAN DEGİL VATAN GELİP GEÇİCİ ÇÜNKÜ TIRKİYE GİBİ

yanıt1
yanıt0
Tüm 202 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title