Haberler

IŞİD Komutanı: Artık Türkiye'ye Girmek O Kadar Kolay Değil

Güncelleme:

Amerikan Washington Post gazetesinde Anthony Faiola ve Souad Mekhennet tarafından kaleme alınan bir haberde, Türkiye'nin IŞİD'e karşı tutumuna ilişkin çarpıcı iddialar yer aldı. Haberde, iki gazetecinin Reyhanlı'da görüştüklerini söylediği üst düzey IŞİD komutanının "Artık Türkiye'ye girmek o kadar kolay değil ama gördüğünüz gibi hala bunun yöntemleri var" ifadeleri dikkat çekiyor.

İki gazetecinin Reyhanlı'daki gözlemlerine dayanan haberde, Ortadoğu'nun en korkulan terör örgütü haline gelmeden önce IŞİD militanlarının Reyhanlı'yı "kendi alışveriş merkezleri" gibi gördüğü ifade ediliyor.

"REYHANLI SOKAKLARINDA DOLAŞAN BİR IŞİD KOMUTANI"

Washington Post'taki haberde, zaman geçtikçe IŞİD'in ilerleyişi karşısında Türkiye'nin alarma geçtiği, Avrupa hükümetleri ve ABD ile birlikte çalışarak yabancı savaşçılar ile silahların Suriye'ye geçişini kontrol edecek yeni önlemler aldığı belirtiliyor. Ancak buna rağmen, IŞİD'in Türkiye'ye sızmak için yeni yöntemler keşfettiği de öne sürülüyor. Yazıda, "Reyhanlı sokaklarında dolaşan beyaz bir otomobilin arka koltuğunda röportaj veren 27 yaşındaki üst düzey IŞİD komutanı" diye tanıtılan Abu Yusaf isimli kişinin şu ifadeleri yer alıyor:
"Artık Türkiye'ye girmek o kadar kolay değil. Ben kendim bile buraya kaçakçılar sayesinde geldim ama gördüğünüz gibi hala bunun yöntemleri var... Ülkelere inanmıyoruz, amacımız tüm sınırları yok etmek. Asıl önemli olan İslam ve Sünni saltanatıdır... Biz ABD'den korkmayız, sadece Allah'tan korkarız. Bizimle savaşan herkesle savaşır, bize çiçek uzatana biz de çiçek uzatırız. Ama bizi yakanı, biz de yakarız hem de evinin içine girene kadar. Bu Batılı ülkeler için de geçerli."

"BUNU TÜRKİYE YAPTI"

Militanların, Reyhanlı çarşısında üniformalarıyla rahatça gezindiği, IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne mensup yaralıların Türk hastanelerinde tedavi edildiği, daha da önemlisi Reyhanlı gibi bazı Türk şehirlerinin yabancı savaşçılar ve silahlar için geçiş yolu olarak kullanıldığı iddia edilen haberde, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Tamer Apiş'in şu ifadeleri yer alıyor:
"Türkiye, Esad'a karşı olan herkesi kabul etti ve şimdi bu insanlar ölüm saçıyor, kendi kötülüklerini yayıyor ve bedelini biz ödüyoruz. Bu Türkiye'nin yaptığı bir felaket."

"BATI, İSTİHBARAT PAYLAŞMIYORDU"

Birçoğu ABD ve AB pasaportu taşıyan yabancı savaşçılara yönelik korkunun gittikçe arttığı ifade edilen haberde, bir de ismi açıklanmayan bir Türk yetkilinin ifadeleri yer alıyor. Söz konusu yetkili, Batılı müttefiklerin "kötü kişilerin" sınırı geçmemesi için Türk tarafıyla yeterince işbirliği yapmadığı ve sınırlı istihbarat paylaştığını belirtiyor. Ancak aynı yetkili, Haziran ayında IŞİD Musul'u ele geçirdikten sonra bunun değiştiğini, ABD'li ve Avrupalıların daha fazla istihbarat paylaştığını ve Türkiye'nin de buna dayanarak bazı yabancı savaşçıların yakalanması için destek verdiğini ifade ediyor. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Avrupa Birliği Reyhanlı Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500

Yorumlar (102)

VELİ:

ECELİ GELEN KÖPEK CAMİ DUVARINA İŞERMİŞ....İŞİD , YAHUDİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR...İSLAMLA ALAKASI YOKTUR..sayg.

57
6
yanıtYanıtla
Teyyo ülkeyi çiftliğe çevirdi:

Şimdi anlıyorum geçen sene reyhanlıdaki patlamayı kimin gerçekleştirdiğini . Tayyipin kankileri işidlilermiş

44
15
yanıtYanıtla
hesp:

la oğlım bu kadar saf olmayın bunlar akpyi karartma çabaları

17
34
yanıtYanıtla
İMAM:

İŞİT AKP DEN YAKINDA TÜRKİYE DE KADINLARIN SÜNNET EDİLMESİNİ İSTER

27
18
yanıtYanıtla
riki:

yalnız dikkatimi çekti bu adamlar elini kolunu sallayarak geziyor washington post gazetesine demeç veriyor.abi bence bunları besleyen en başta amerika.ingiltere.sonra türkiye.

38
4
yanıtYanıtla
cavitmusti701@hotmail.com:

türkiye, işidi desdeklemez.yahudi örgütü niçin desteklesinki

yanıt0
yanıt0
dogrusoz:

burada iftiracı kafir ler hala utanmadan göz göre göre abd ve bazı batı devletlerinin kürtlere açık destek vermesine rağmen hala İD ne iftira atmaktan geri durmuyorlar. yok neymiş İslam ı karalamak için kurulmuş muş. yok taşeronmuş. ulan ateist leninist pkeko lar. zerdüşt ezidiler siz mi İslam ı öğreteceksiniz. evet İslam da kafa kesme var. işte sizin gibi inkarcı iftiracı ve günahı kendisini çepeçevre kuşatmış insanların kafasını keme var. böylelikle dünya temizleniyor. bırakın artık kafanızdan dışkı saçmayı...

6
34
yanıtYanıtla
musa severmsmocg@gmail.com:

kürtler kadar Müslüman bir millet yoktur cihanda. bu böyle biline, siz zorla Müslüman olanlardanmısınız?

yanıt0
yanıt0
Gul:

Kürt kardeşlerimizde kıymetli ama bebek öldüren PKK olsun ışid olsun ne niçe terörist gruplar olsun değersiz bebek katili hepsi

33
6
yanıtYanıtla
mehmetmehmet@hotmail.com:

Pkk hiçbir zaman bebek öldürmedi asker öldürdü. Mazlum Akay, Doğan Teyboğa, Umut Furkan Akçil, Ahmet İmre, Enver Turan, Canan Saldık, Birem Basan, Oğuzcan Akyürek, İzzettin Boz, Mehmet Nuri, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz... 1988''den bu yana devletin öldürdüğü çocuklardan sadece birkaçı.

yanıt0
yanıt0
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title