Haberler

IŞİD, Kendi Parasını Tedavüle Sokacak

Güncelleme:

IŞİD, hakim olduğu bölgelerde kendi para birimini kullanmak için harekete geçti.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, IŞİD, kendi parasını tedavüle sokacak. IŞİD'in basmayı planladığı paralar altın ve gümüş sikke şeklinde olacak. Yeni paraları IŞİD'in önümüzdeki birkaç hafta içinde tedavüle sokması bekleniyor.

HALİFE OSMAN'IN SİKKESİNİ ÖRNEK ALDILAR

Terör örgütü, bu paralarda Halife Osman'ın tedavüle koyduğu yuvarlak sikkeyi örnek aldı. O dönemde basılan sikkenin bir tarafından İslami yazıların bulunduğu damga, diğer yüzünde hükümdarın ismi ve basıldığı tarih yazıyordu.

Bu altın sikke İslam dinarı adını taşırken yaklaşık 4,3 gram ağırlığındaydı. İslam dirhemi olarak adlandırılan gümüş sikke ise üç gramdı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Daily Mail Dünya Haberler

500

Yorumlar (19)

İSLAMOĞU:

YOLUNUZ AÇIK OLSUN KARDEŞLERİM

22
36
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR TÜRKİYE:

helal olsun atalarımızı osmanlı altın ve gümüş paralarını örnek almanız güzel adb dolarıyla işiniz olmasın abd dolarını yok edelim

28
30
yanıtYanıtla
SERDARÇ:

SALAK KARDEŞİM HZ. OSMAN DİYOOO İYİ OKU ANGUT.

yanıt5
yanıt0
Şoreş:

ak koyun iyi oku halife osman diyor osmanlı demiyor

yanıt5
yanıt0
Bedirxan:

Kürt, lere saldırmasaydılar biryerlere gelebilirlerdi, ama kürt, lere saldırı yaptıkları en büyük ahmaklık oldu.

28
27
yanıtYanıtla
gül:

Yahu nereye saldırsalar da gene Amerika müdehale edecekti. Petrol yok mu petrol! Durumları uygun olsa, yani kendine güvenebilselerdi Rusya yı da, Çin ide müdehalede görecektik. Amerika, kürtlerin kara kaşına, kara gözüne mi yardıma koştu ????? AYOL KOMİK VALLAAA. TABİİKİ PASTAYA KOŞTU. Şu anki pasta da kobani pastasıydı hepsi bu. Anlıyorum kürtleri kahraman yapmak istiyorsun ama gerçekleri de görmezden gelemeyiiz.

yanıt0
yanıt0
Wqxm@m.m:

Kendinizi nimetdenmi sayıyorsun sen orda bir piyonsun kullanılıp atılacaksın

yanıt7
yanıt0
SİİRT Lİ:

türkiye 40 yıldır pkk ya yapamadığını ışıd bir senede yaptı mahfetti perişan etti. bırakın orda yaşasın ışıd ne zararı var bize

38
17
yanıtYanıtla
Taraf:

Esadın ne zararı vardı bize?

yanıt0
yanıt3
osmaniye:

esad terörist kampları besliyordu

yanıt1
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title