Haberler

IŞİD Katliamını Resimlerle Anlatıyorlar

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'in yaptığı katliamları çizdikleri resimlerle sergide anlatan çift, elde edecekleri geliri Kobanili (Ayn el Arap) sığınmacılara bağışlayacak.

Yaklaşık bir yıl önce Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinden İstanbul'a göçen Serzat İbrahim ile Arya Ati çifti, IŞİD ile Kürt grupların saldırılarının ardından Türkiye'ye sığınan binlerce kişinin bulunduğu Suruç ilçesinde resim sergisi açtı.

Çift, yaklaşık iki ayda çizdikleri 11 tablo aracılığıyla terör örgütü IŞİD'in yaptığı katliamları resimleriyle anlatmaya çalışıyor.

Özellikle kadın ve çocukların yaşadığı acı ve dramı anlatan sergi, bir hafta boyunca ilçe merkezindeki Nar Meydanı'nda ziyaret edilebilecek.

Ressam İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli Kürtler'in yaşadığı dramdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Tabloları 300 ila bin dolar arasında satışa sunduklarını belirten İbrahim, "Yaşanan katliamı mesleki dilimizle anlatmaya çalıştık. Çekilen acıları resimlere dökmeye gayret ettik. Bu tabloların satışından elde edeceğimiz geliri Kobanili (Ayn el Arap) sığınmacılara bağışlamayı düşünüyoruz" dedi.

Ressam Ati ise sergiye ilçedeki sığınmacıların ve bölge halkının ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Aylardır IŞİD başta Kobani (Ayn el Arap) olmak üzere diğer bölgelerde katliam yapıyor. Bizim ise elimizden bir şey gelmiyor, yapabileceğimiz kadar desteği ancak bu yöntemle yapıyoruz. Bu resimlerden para kazanarak sığınmacılara destek olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen vatandaşlar ise resimlerin dikkati çekici olduğunu belirtti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Suriye Kobani Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title