Haberler

IŞİD, Kaçırılan Türk Askerinin Yerini Değiştirdi

Güncelleme:

Rusya'nın IŞİD'e karşı yaptığı hava saldırılarından sonra, IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Rusya'nın IŞİD'e yönelik yoğun hava saldırılarından sonra IŞİD'in Suriye'de kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın yerinin değiştirildiği öğrenildi. Taş, daha önce Rakka cezaevinde tutuluyordu.

MİT, TEMASA GEÇMİŞTİ

Edinilen bilgilere göre IŞİD, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki mevzilerine yönelik bombardımanı nedeniyle bazı tedbirler almak zorunda kaldı. Örgüt, bu kapsamda 1 Eylül'de kaçırdığı ve Rakka cezaevine tuttuğu 21 yaşındaki Taş'ın yerini değiştirdi. Türkiye'deki IŞİD militanlarıyla takasta kullanılmak istediği Taş'ın yer değiştirme işlemi güvenlik gerekçesiyle büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Taş, Rakka'nın Mansura ilçesindeki cezaevine götürüldü. Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılması ve Ankara hükümetinin, örgüte yönelik hava operasyonlarını durdurması için 1 Eylül'de saldırı düzenlemiş, saldırıda bir Türk askerini öldürmüş ve bir asker de kaçırılmıştı. Taş'ın IŞİD tarafından kaçırıldığına yönelik haberin ardından MİT, askerin kurtarılması için örgütle temasa geçmişti.

RUSYA: OPERASYONLAR ARTACAK

Rusya Genel Kurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarını artıracağını söyledi. Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Kartapolov, Rus savaş uçaklarının Suriye'de 60'tan fazla uçuş gerçekleştirerek, terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen 50 hedefi vurduğunu ifade etti. Kartapolov, "Hava operasyonlarımıza sadece devam etmeyeceğiz, aynı zamanda şiddetini de artıracağız" dedi.

(Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Suriye Rakka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

Yaziklar olsun:

Komsu ülkelerle sifir sorun yapacagiz deyip elde var sifir yapan bir iktidarla karsi karsiyayiz. YETTI GARI! AKP artik sandiga gömülmesi gerekir. Ülkemizin güvenligi icin huzuru icin tek care MILLIYETCI HAREKET! Dindar görünüp ama aslinda dinden gecinlere ders verme vakti. Son yillarda müslüman ülkelerde akan kanlar durmamistir. Hükümet bunu yapan emperyalist güclerle ayni cizgide yürümüstür. Bu mu müslümanlik?

31
40
yanıtYanıtla
haso:

Birakin bu masallari sjz ne yaptinuz bu millet icin ona bakin, , , , , turkun dusmani muslumanin dusmani 15 yildir yok, , , 1400 yildir var, , , chp agziyla konusmayin icraag yapin, , , , teroru lanetleyemeyen bi chp bu ulkede tuvalet bekcisi bile olamaz, , , meyva veren agac taslanir, , , , , , cunku akp den oncekiler meyva vermiyordu ki sede bisii demiyordu, , , , , 1 kasim da buraya tekrar yazacagim , madem bu akp is yapmiyor, gonderin 1 kasimda yiyorsa

yanıt14
yanıt2
KürtMobil-ANDROID:

inşallah bırakmaz

18
47
yanıtYanıtla
Bay doğru:

Bu kürt değildir emin olun. Sadece sizde bu algıyi yaratmaya çalışan bir Troll

yanıt1
yanıt1
Türk:

Kesin alevi kürdüsün dinsiz bile senden daha iyidir gozumde

yanıt2
yanıt3
Erdoğan:

Bence senin gibi bir hadsizi takas edebiliriz. İnşallah seni alır

yanıt1
yanıt1
Serkan:

Işallah hepsini gebertir teröristlerin putin

38
14
yanıtYanıtla
Oyum yine HDPye:

Akpnin destekledigini isid pislikleri görün bakin öyle kafadan uydurmayin kücük cocuklar gibi akp cözüm sürecini bozdu 400miletvekili icin yaziklar olsun inadina yinede oyum HDPye

36
16
yanıtYanıtla
Polat:

Helal olsun rusyaya catlasin cocuk katili akp liler

37
11
yanıtYanıtla
cahil:

Nalet olasi hainler simdide putinci oldular

17
24
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title