Haberler

IŞİD, Irak'ta Kadın Sünneti Fetvası Verdi

Güncelleme:

"Hilafet" ilan eden terör örgütü IŞİD, Musul'daki 11 ila 46 yaşında tüm kadın ve kız çocuklarının sünnet edilmesi gerektiğini söyleyen fetva yayınladı.

IŞİD Musul'daki kadın ve kız çocuklarının sünnet edileceğine dair bir fetva yayınladı. BM'nin duyurduğu fetvanın 4 milyon civarında kadın ve kız çocuğunu etkileyeceği tahmin ediliyor.

"HERKES SÜNNET EDİLECEK"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bir fetva yayınlayarak Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'daki 11 ila 46 yaş arasındaki bütün kadın ve kız çocuklarının sünnet edileceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'in Irak'ta insani yardımdan sorumlu görevlisi Jacquelin Badcock fetvayı bugün öğrendiklerini İsviçre'nin Genevre kentinde açıkladı.

BM'nin duyurduğu fetvanın 4 milyon civarında kadın ve kız çocuğunu etkileyeceği tahmin ediliyor.

KADIN SÜNNETİ NEDİR?

Kadın sünneti Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve çeşitli devletler tarafından genital sakatlama olarak adlandırılmaktadır. Dünya Sağlık Örügütü'ne göre 4 tipi bulunan kadın sünnetinde, cinsel zevk veren klitoris ve prepuslalar alınıyor veya dağlanıyor. Bazen vajina dudakları da kesiliyor, ki buna "firavun sünneti" deniyor. Cinsel organın büyük bölümü dikiliyor.

Genelde 8-14 yaşındaki kızlara uygulanıyor. Amaç, kadının cinsel isteğini küçük yaşta asgariye indirmek ve cinsel ilişkiye girmekten soğutmak. Böylece evlenene kadar bakire kalmasını ve evlendikten sonra da eşine sadık olmasını sağlamak. Cinsel organı daha sıkı dikilen kızın başlık parası yüksek oluyor.

30 ÜLKEDE KADIN SÜNNETİ UYGULANIYOR

Sudan, Somali ve Eritre başta, Kuzey ve Orta Afrika’da yaklaşık 30 ülkede kadın sünneti uygulanıyor. Bu bölgedeki kadınların %72-99’u sünnetli. Latin Amerika, Ortadoğu Doğu ve Hindistan’da bazı Müslüman topluluklar da yaygın.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Musul Irak Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (261)

SON SAVAŞÇI:

IŞİD TEMİZLENECEK. DÜNYADA NE KADAR TERÖR ÖRGÜTÜ VE İSRAİL GİBİ TERÖR DEVLETİ VARSA TEMİZLENECEK. IŞİDİ KATLEDERKEN İNSANLARA ÇEKTİRDİĞİ SIKINTILARIN ELLİBİN KATINI ÇEKECEKLER. BAKALIM GÖRELİM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER.

59
0
yanıtYanıtla
yul:

simdi allahinizi seviyorsaniz dogru sôyleyin son bir ayda israil 700 filistinliyi katletti peki isid son bir ayda 5000 nin ûzerinde mûslûman katletti israile karsi çikiyoruz en dogrusunu yapiyoruz peki bu iside neden tepki gôstermiyoruz mûslûmanlikta yok bôyle bir sey

56
0
yanıtYanıtla
kürt:

işid önce kendini sünnet etsin hiç fark ettinizmi ne zaman müslüman olmayanlar müslüman olmaya başlarsa mutlaka islamiyeti kötü gösteren örgütler ortaya çıkıyor amaçları diğer milletlerin müslüman olmasınıı engellemek bazı cahil müslümanlarda bu örgütlere destek veriyor onlara tek bir sözüm var ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN

46
1
yanıtYanıtla
WW:

BU İŞİD DENEN TERÖRİSTLERİN NEDEN YÜZLERİ VE TÜM KAFALARIMASKELİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ. ÇÜNKÜ BİR ÇOĞU EĞİTİMLİ BATILI ASKERLERDİR.

42
4
yanıtYanıtla
sahaf:

yahu ne cahil insanlarsınız siz yav kadın sünnetinin yapılmadığı dünyada bir yer varmı acaba, bu bazı kadınlar için ihtiyaç, ve herkadın mutlaka yapackdır diye birşey yok, bunu diyeceklerine kesinlikle inanmıyorum medya yalan söylüyo, videonun sonunda '''' ışidden konuyla ilgili bir çıklama yok'''' diyo o zaman bu haberi siz kimden aldınız?

1
35
yanıtYanıtla
TÜRK KIZI:

Islam dinini karartmak isteyen bu kendini bilmez varliklar muslumanlari dunya ya kotu bir sekilde tanitmasi.Bunlar gercekten Islam devleti olsaydi ki Kuran-i Kerim in kadinlara yapilan zulmun sona ermesi icin gelen nedenlerden biri oldugunu bilmeleri lazimdi.Filistinde okadar cok musluman hayatini kaybediyor ve zulum goruyor bunlar da kadinlara nasilzulum yapacaklar diye dusunuyorlar. Amaclari kadinlari sakatlayip cocuk yapmalarini mi onlemek?

35
1
yanıtYanıtla
ebruhan kaya:

şeytanın askerleri bunlar

35
0
yanıtYanıtla
selen:

Bu katillere silah verenlerin elleri kopsun isnallah.

32
0
yanıtYanıtla
GEREKSİZ:

SÖYLÜYORUZ İNANAN YOK, IŞID İSRAİL-ESET KUKLASI, ŞİMDİ BÖYLE YAPARAK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİP, MÜSLÜMANLARIN NE KADAR VAHŞİ OLDUĞU YALANINI DÜNYAYA İNANDIRIP, FİLİSTİNLİLERERE DÜNYANIN OH OLSUN DEMESİNİ İSTİYORLAR.

32
0
yanıtYanıtla
Islam:

Islamda kadinlar sünnet edilmez. Bu öküzler hangi dini, hangi kafayi yasiyor acaba.

29
2
yanıtYanıtla
Tüm 261 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title