Haberler

IŞİD'in Türkiye'deki Faaliyetlerine Araştırma İstemi

Güncelleme:

HDP, Irak Şam İslam Devleti'nin "Türkiye'deki faaliyetleri ve olası bir saldırıya karşı önlem alınması" amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, "IŞİD adlı çetenin tarihsel olarak Vahhabilik düşüncesinden beslenerek Suriye'de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve düzenin tesis edilmemesi üzerine faaliyetlerini yoğunlaştırdığı" belirtildi. Gerekçede, "Suriye'deki iç savaştan güçlenerek çıktığı ve Rojava bölgesinde YPG güçlerinin direnişiyle geri püskürtüldüğü, Irak topraklarında saldırıya geçerek Musul'u ele geçirdiği ve büyük katliamlar yaptığı" kaydedildi.

IŞİD'in Musul'un Türkiye Konsolosluğu çalışanlarını da rehin aldığı hatırlatılarak, Türkiye'de İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Bingöl, Batman başta olmak üzere birçok kentte örgütlenmeler yoluyla katılımlar sağlandığının kamuoyuna yansıdığı ifade edildi.

"Türkiye içinde IŞİD çete saldırılarının olasılığı yükselmektedir" denilen gerekçede, örgütün Türkiye'deki faaliyetlerinin engellenmesi, olası bir saldırının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve "Türkiye'deki örgütlenmesine yol açan politik zeminin derdest edilmesi" amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Baluken Türkiye Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title