Haberler

IŞİD'in Kaçırdığı Başkonsolos, CHP'den Aday Olacağını Doğruladı

Güncelleme:

Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, seçimlerde CHP'den aday olacağı haberlerini doğruladı.

Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, CHP'den aday olmak için Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Öztürk Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacağını açıkladı. Yılmaz kamu görevlilerinin aday olmak için istifa etmesi gereken son tarih olan 31 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığı'na istifasını verdi. Siyasetin kendisi için çocukluğundan beri bir "özlem" olduğunu ifade eden Yılmaz, adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"SİYASET İÇİMDE OLAN BİR GÖZLEMDİ"

"Görevimden ayrıldım. Biliyorsunuz her vatandaşın demokratik hakkı siyaset. Siyaset benim de çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için, yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu benim hedefimdi. Ülkem için en güzel nerede neyi yapabiliyorsam, görevlerimde hep oralarda bulunmak gayreti içinde oldum. Musul'a da öyle gitmiştim, yararlı olurum diye. Elimden gelen her şeyi yapmıştım. Başka görevlerim de öyleydi. Umarım ülkemiz için hayırlı olur."

"TAMAMEN SİYASİ BİR TERCİH"

"Tamamen bir hizmet yapıyoruz. Yaş ve tecrübe olarak büyükelçiyim. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir şeyler yapmanın yolu da Meclis'ten geçiyor. Bürokraside bir noktadan sonra yapacaklarımız tükeniyor. Sayın Genel Başkan'ın uygun görmesiyle bu oldu. Tamamen siyasi bir tercihtir. Bizim de hakkımız var. Kendi irademle hareket eden birisiyim. Hep devletimizle alakalı konularla gündeme geldim. Bu da benim demokratik bir tercihim. Çocukluktan beri ülkeye hizmet etmek istedim. Şahsımla ilgili bir konu değil, ülkemizle alakalı bir konu bu. Hizmet edeceksek zaten orada bir faydam olmayacaksa, şu anda yaptığım gibi tak diye istifamı verir ayrılırım. Ülkeye hizmet edebiliyorsak biz varız. Şahsi bir şey için, bizim böyle bir amacımız olamaz. Hele bu kadar olay yaşamış, feleğin çemberinden geçmişiz."

101 GÜN SONRA KURTARILDILAR

IŞİD tarafından 11 Haziran 2014'te baskın yapılan Musul Başkonsolosluğu'nda 49 kişi rehin alınmıştı. IŞİD'in rehin aldığı Türk başkonsolosluk görevlileri arasında yer alan Başkonsolos Öztürk Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu görevine 15 Temmuz 2013 tarihinde atanmıştı.
Öztürk Yılmaz ve beraberindeki 48 kişi rehin alındıktan 101 gün sonra, 20 Eylül 2014'te kurtarıldı ve Ankara'ya döndü.

Dönüşünün ardından kurtarma operasyonuyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Yılmaz, Nisan 2015'teki kararnameyle terfi ederek Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı. Ancak 1 Eylül'de başlaması gereken görevi için Tacikistan'a gitmeden bir gün önce Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etti.

Eski Duşanbe büyükelçisi Mehmet Munis Dirik ise merkeze atandığı için Ankara'ya döndü. Duşanbe Büyükelçiliği görevine şimdilik başka bir diplomat atanmadı.

ARDAHAN'DAN ADAY GÖSTERİLMESİ PLANLANIYOR

Yılmaz'ın Ardahan'dan aday gösterilmesi planlanıyor. Ardahan'ın Açıkyazı köyünde doğan Yılmaz, Ardahan Lisesi'nden mezun oldu. ODTÜ'yü kazanınca Ankara'ya taşındı. Ailesi ise ardından Bursa'ya taşındı. Yılmaz ailesinin Ardahan merkezde ve Açıkyazı köyünde hâlâ yakınları ve akrabaları yaşıyor.

Ancak iki milletvekiline sahip Ardahan'dan CHP, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili çıkaramamıştı. Bir AKP bir de HDP'li milletvekilinin çıktığı Ardahan'dan CHP birinci sırada Ensar Öğüt'ü aday göstermiş, Öğüt TBMM'ye girememişti. (Kaynak: Milliyet/Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ardahan Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (90)

Zaza Kürdü:

Size ne adamın tercihi size göre akpye oy vermeyen herkes hain oluyor zaten

19
2
yanıtYanıtla
LA-MERSİYE:

Adam haklı kardeşim, biliyor ki AKP Çöküyor, siz gidipte uçurumdan yuvarlanma yolunda hızla ilerleyen bir araca binermisiniz, eğer intihar edecekseniz intiharınıza iyi bir sebep olabilir, ama 5 ama 10 yıl gitmez bu iş, AKP çö-kü-yor vesselam

7
12
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

ŞMDİ O HER ZAMANKİ BİLDİĞİMİZ PROVAKATÖR YALAN HABER YAPANLARA SORALIM. HANİ KURTARMA OPERASYONU BİR DANIŞIKLI DÖĞÜŞTÜ. RTE KENDİ ADAMLARIYLA GÜZEL PLAN YAPMIŞTI. KONSOLOS AKP DEN MV KAZANMIŞTI. NERENİZE NE YAPALIM BU YALANLARI, HAİNLİKLERİ

14
5
yanıtYanıtla
Aziz:

nankör

8
10
yanıtYanıtla
MERTFRANKFURT AM MAIN:

azize cevap , ne O akp yalakasi hirsizlarin vatanhainlerin partisinemi gececekti

yanıt13
yanıt9
erkan gießen:

lan mert hirsiz sizin sülaleniz alcak zamaninda z calmadiniz

yanıt0
yanıt1
Bülent yilmaz Almanya Mobil-ANDROID:

Adam dibi saglam secim Chp

10
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

adam musulda çok çalışmış yorulmuş chp de yatıp dinlenecek

11
6
yanıtYanıtla
LaiklikMobil-IOS:

Kahrolsun akp ve bastonu mhp yaşasın türkiye cumhuriyeti

6
10
yanıtYanıtla
anlamadım gitti:

konsolosların akepe''li olma gibi bi mecburiyetleri mi var?

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title