Haberler

IŞİD'in kaçan Kürtler için Sınır Kapısı Açıldı!

Güncelleme:

IŞİD tehdidinden kaçan yüzlerce insanın toplandığı Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Dikmetaş Köyü'nün karışsında çatışma sesleri gelince, Kürtlerin ülkeye girişine izin verildi.

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen Kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahalede bulunmuş, asker ve polis, kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalışmıştı. İlerleyen dakikalarda çatışa seslerinin yükselmeye başlamasıyla sınır kapısı açıldı ve bekleyenlerin Türkiye'ye girişine izin verildi.

IŞİD tehdidinden kaçan yüzlerce insanın toplandığı Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Dikmetaş Köyü'nün karşısındaki Suriyeli köylerinden, çatışma sesleri duyulmaya başladı.


Telabyad'dan Kobani'ye doğru ilerleyen IŞİD militanlarının güzergah üzerindeki köyleri ele geçirmek istemeleri nedeniyle duyulan gelen çatışma sesleri, örgütün, kaçan Suriyelilerin bulunduğu bölgeye yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor. Zaman zaman duyulan silah ve patlama sesleri, hem sınırda bekleyen Kürtleri hem de Türkiye tarafındaki vatandaşları tedirgin etti.

TAKVİYE POLİS GÖNDERİLDİ

Çatışma seslerinin gelmesi üzerine sınır hattındaki güvenlik önlemlerine ek olarak Şanlıurfa'dan da takviye polisler gönderildi.

HEDEF OLMAMALARI İÇİN GEÇİŞLERİNE İZİN ÇIKTI

Bu gelişmelerin ardından sınır kesiminde bekleyen Kürtlerin, hedef olmaması için geçişlerine, saat 13.00'den itibaren izin verilmeye başlandı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Şanlıurfa Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title