Haberler

"IŞİD Pikniği" Emniyet Raporunda Ortaya Çıktı! Döner Kesip Cihad Konuşuyorlarmış

Güncelleme:

Emniyet'in hazırladığı raporda, IŞİD'e eleman kazandırmanın en çok kullanılan yolunun piknik organizasyonları ve dini sohbetler olduğu belirtildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce 2016 yılı Mart ayında hazırlanan ve savcılığa gönderilen IŞİD soruşturması fezlekesinde, çatışmalı bölgelerle irtibatlı olarak kent merkezinde kurulan Islah-Der isimli derneğe gelen kişilerin 'cihad' vaadiyle kandırılıp Suriye'ye gönderildiği ve IŞİD terör örgütü içerisinde yer almalarının sağlandığı belirtildi. Polis, IŞİD'e eleman kazandırmanın en çok kullanılan yolunun piknik organizasyonları ve dini sohbetler olduğunu belirtti.

BİNGÖL'DEN IŞİD'E AKIN VAR!

Bingöl'de 2015 yılı Ekim ayında savcılık talimatı üzerine Suriye'deki çatışma bölgeleri ile irtibatlı kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Araştırma sonucu Bingöl'den çok sayıda kişinin IŞİD'e katıldığını tespit eden polis, kent merkezinde dini faaliyet yürüten dernekleri mercek altına aldı. Araştırmanın devam ettiği 26 Ekim 2015 günü Diyarbakır'da IŞİD'in hücre evlerine operasyon yapılırken, 2 polisi şehit ettikten sonra ölü olarak ele geçirilen 7 kişinin Bingöllü olduğu tespit edildi. Bunun üzerine soruşturma Bingöl'e kaydırılırken, yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Islah-Der isimli derneğin yöneticileri 'İsa' kod adlı Osman Uçak ve 'Hacı Turan' kod adlı Turah Bucuka'nın, Diyarbakır operasyonunun yapıldığı gün Balıkesir'in Bandırma ilçesine gittikleri tespit edildi.


POLİS: CİHAD VAADİ İLE SURİYE'YE GÖNDERİYORLAR

Operasyon sonunda Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir fezleke gönderen polis, örgütün kentteki yapılanması, eleman kazanma yöntemleri ve Suriye'ye nakline ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. 30 Mart 2016 tarihli fezlekede, Bingöl'de çatışma bölgeleri ile irtibatlı kişiler tarafından Islah Derneği (ISLAH-DER) adı altında bir dernek kurulduğu, faaliyetlerin bu dernekte yürütüldüğü ve dini eğitim adı altında insanların derneğe gelmelerinin sağlandığı kaydedildi. Derneğe gelenlerin sözde cihad vaadiyle kandırılıp Suriye'ye gönderildiğini belirten polis, bu kişilerin Suriye'de DEAŞ terör örgütü içinde yer almasının sağlandığını kaydetti.


PİKNİK ORGANİZASYONU

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma talep edildiği kaydedilen fezlekede, 9 Ekim 2015 günü adli soruşturmaya başlandığı, aynı gün teknik ve fiziki takip kararı alındığı ifade edildi. Şüphelilerin diğer illerdeki orgüt mensupları ile irtibatlı olduğu kaydedilen fezlekede, örgüte yeni eleman kazandırmak için şüpheliler tarafından piknik organizasyonları düzenlendiği belirtildi. IŞİD'e eleman kazandırmanın en çok kullanılan yolunun piknik organizasyonları olduğunu belirten polis, dini sohbetler yapılan bir çok yerin de bu amaçla kullanıldığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Suriye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title