Haberler

IŞİD'in Bastığı Paranın Değeri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde bulunduran terör örgütü IŞİD kendi parasını bastı. En büyük para olan 5 dinarın değeri 694 dolar olacak.

Irak ve Suriye'de geniş bir bölgeyi kontrolü altında tutan terör örgütü IŞİD kendi parasını bastı. IŞİD'den yapılan açıklamada, yeni para basarak kendisini diğer bölgelerden ayrıştırmak istediği ve Müslümanlara dayatılmış finansal sistemden uzaklaşmayı amaçladığı ifade edildi.

5 DİNAR 694 DOLAR OLACAK

Bundan sonra kendi parasını kullanacağını açıklayan örgüt, altın 1 ve 5 dinar, gümüş 1 ve 5 dirhem, 10 ve 20'lik madeni bakır para bastı. En büyük para birimi olarak belirlenen 5 dinarın değeri 694 dolar olacak.

BAĞDADİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine ait uçakların yaptığı saldırıda öldüğü iddia edilen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı.

SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİCİLERİ İÇİN ŞOK ÇAĞRI

Youtube'da yayınlanan 17 dakikalık ses kaydının Bağdadi'ye ait olduğu iddia ediliyor ve 13 Kasım saat 17:05'te yüklendiği dikkat çekiyor. Bağdadi ses kaydında Musul'da 'ilan ettiği' halifeliğin artık Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir ve Mısır'a yayıldığını söyledi. Destekçilerine, yılanın başı olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan yöneticilerine ve bu ülkedeki Şiilere saldırma çağrısı yaptı.

OPERASYONLARIN BAŞARISIZLIĞA UĞRADIĞINI SAVUNDU

Mısır'daki Ensar -ül Beyt-ül Makdis grubunun kendisine 'bağlılık yemin' etmesinden de memnuniyetini dile getirdi. Yemen'deki destekçilerini Şii Zeydi kolundan olan Husilere saldırmaya çağırdı. Bağdadi, ABD liderliğindeki koalisyonun IŞİD'i hedef alan operasyonlarının 'başarısızlığa uğradığı'nı savundu.

"KOALİSYON GÜÇLERİ KARAYA İNMEK ZORUNDA KALACAK"

"ABD ve koalisyon bizden korkuyor. İsrail de bize karşı fakat açıklamaktan korkuyor" diyen IŞİD lideri, "Yahudiler ve Haçlılar Hilafetimizin kurulmasına karşı propaganda yürütüyor. Koalisyonun başarısız operasyonu sadece bizim üzerimize bomba yağdırmaktan ibaret. Onlar bizim askerlerimizle savaşacak güç göndermekten korkuyorlar o yüzden kara kuvvetler göndermeyeceğiz diyorlar. Aynı zamanda kafir olmuş Müslüman gruplara yardım etmek ve donatmak üzerinden gidiyorlar. Bu eğitilen güçlerle birlikte IŞİD'in ele geçirdiği bölgeleri geri almak istiyorlar fakat gördük nasıl kaybediyorlar başarısız oluyorlar" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Suudi Arabistan Musul Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (40)

türk:

demekki kobaninin para birimide değişmiş. . . eee pkk fistan giyip kaçarsa olacağı bu işte. . . ALLAH belanı versin pkk senin. . .

64
52
yanıtYanıtla
ASKOLSUN BE!!!:

1- Selahaddini Eyyubi2-Said-i Nursi3-Şeyh Said4-Menzil Abdulbaki Hazleretleri 5-. . . . . daha pekçok isim sayılabilir. . . . Bu alimleri, çıkarmış olan Müslüman Kürt halkına neden saldırdınız. . . Allah belanı versin Siyonist -sapık İŞİD. .

62
46
yanıtYanıtla
dolmurmam gaymak:

Siz Kürtler bulaşmasaydınız, devlet kurardınız. lakin, Kürd''ün kafasını attırdın. devlet mevlet kuraman gayri. Evcilik oynamayın. Apo''ya biat etseniz de boş artık. . )))

44
50
yanıtYanıtla
işit:

türkiyeyi kötüleyenlerin ne işi var türkiyede gitsinler kobaniye birde orda yaşam nasılmış grsnler işit bir mermiyle indirdigi gbi senide indirir grrsün o zaman anyayı da konyayıda

44
18
yanıtYanıtla
Kobani düsmeyecekmobilWeb@haberler.com:

Akp Hükümetinin Suriye Politikasi Kobanide Iflas etti. Erdoganin düstü düsüyor dedigi kobani zafere dogru gidiyor . Tüm kürt düsmanlarinin hevesi Allahin izniyle kursaginda kalacak .

20
39
yanıtYanıtla
kurdd:

O ÖLÜLERİNE LEŞ DEDİĞİNİZ PKK YPG PEŞMERGE VE IRAK DEVLET ORDUSU SİZİN TÜRKMENLERİNİZİDE KORUYUP ÖRGÜTLEŞTİRDİLER IŞİD KÖPEĞİNE KARŞI GERÇEKTENDE DOĞRUYMUŞ TÜRKTEN NE DOST OLUR NEDE POST

21
35
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Kurt bir yshudi iki sirtinizi donmeyin adam olsalardi devletleri olurdu 2 milxon hollandan bile kendi basina drvlet kurtleri her 25 yilda bir sira ile kullaniyorlar buyil 25 yilligina abd kiraladi sonra ingiliz araplar derken gecinip gidiyorlar bozuk irk birde kalkmislar kurtler turklerin namusunu koruyor ulan siiler diyordunuz ya kurt karilarini 5 dolara satiyor pazarda alan yok siz once kendi namusunuzu koruyun abd olmasaydi simdi coktan bizmidtiniz yani onurlu ölmek yerine onursuz abd usagi oldunuz dunyadaki kurtleri toplasan 10 belki ancak cikar kallesnolmayan ha bosuna sayi cogaltmayin zazalar kürt degil sunni ve musluman cocuklarina obama ismi vermiyorlar

28
26
yanıtYanıtla
Dr.JackMobil-ANDROID:

yavaş yavaş pkklı it soylarının sonu gelecek...

34
17
yanıtYanıtla
turk destekli isidmobilWeb@haberler.com:

Ne oldu mongollar desteklediginiz isid bir turlu alamadi gidin donunuza satip gonderin kobani dusmedi dusmeyecek

28
23
yanıtYanıtla
KURDO:

ISID KOBANİYİ ALDIMI ? NAH ALIR

22
28
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title