Haberler

TSK'nın IŞİD Operasyonu Sona Erdi

Güncelleme:

Kilis'te bugün saat 16.00 sıralarında Dağ Hudut Karakolu'na, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir astsubay şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. IŞİD tarafından açılan ateşe, angajman kuralları gereği dört tank derhal karşılık vererek hedefleri tahrip etti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD ile devam eden çatışma saat 19.40 sularında sona erdi. Sınırdaki birlikler güvenli bölgeye çekildi.

IŞİD MEVZİLERİNE CEHENNEM TOPU

IŞİD'in saldırısının ardından asker, Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD'e ait bir pikap tank atışıyla imha edildi.

DİYARBAKIR'DAN F16'LAR HAVALANDI

Saldırının ardından Diyarbakır'da çok sayıda F16 savaş uçağı da sınıra doğru hareket etti. Diğer yandan, çatışma bölgesine takviye askerler gittiği kaydedildi.

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'na, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateşte maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumları iyi." dedi.

ÇATIŞMA DURDU, ÖNLEMLER ARTTIRILDI

IŞİD ile Mehmetçik arasındaki çatışma yaklaşık 3 saat sonra durdu. Çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu'nda ambulans ve zırhlı araçların hazır bekletildiği görülürken, sınır hattında bulunan askerlere takviye olarak bölgeye özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu arada Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi ile Kilis'in Elbeyli ilçesi arasındaki Suriye sınır hattında sivillerin geçişine izin verilmiyor.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Kilis Valiliği açıklamasında, "Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00'ten başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'te bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir." denildi.

BORDO BERELİLER SINIRDA

Öte yandan sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de Kilis'e gelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Kilis Azez Tsk Güncel Haberler

title