Haberler

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar - Diyarbakır/

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar- Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den (Ayn el Arap) püskürtüldüğü haberleri üzerine Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin ve ilçelerde kutlamalar yapıldı Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den (Ayn el Arap) püskürtüldüğü haberleri üzerine Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin ve ilçelerde kutlamalar yapıldı. Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binası önünde toplanan gruplar, halay çekti. Turgut Özal Bulvarı'nda yürüyüşe geçen grup, parti otobüsünden yayınlanan müzik eşliğinde Yenişeyir ilçesi Ofis semtinden dolaşarak yeniden parti binası önüne geldi. Havai fişeklerin de atıldığı kutlamalara katılanlar ateş yakarak eğlendi.Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde de belediye görevlileri tarafından hazırlanan havai fişekler patlatıldı.- Batman Batman'da kutlama için Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Parkı'nda toplanan gruplar, ateş yakarak halay çekti. Polisin güvenlik önlemi aldığı Turgut Özal Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapatan grup halay çektikten sonra dağıldı.Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kutlama yapan vatandaşlar, müzik eşliğinde eğlendi. İlçede havai fişek gösterisi düzenlendi.- Şırnak Şırnak'ta HDP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, davul eşliğinde halay çekerek, kutlama yaptı.Havai fişeklerin kullanıldığı kutlamalarda, sürücüler şehirde korna çalarak tur attı. Cizre ilçesinde de havai fişek kullanan gruplar, müzik eşliğinde eğlendi.- Siirt Siirt Belediyesi önünde toplanan grup, yerel sanatçıların müzikleriyle halaylar çekti.Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani'de yaşananın emperyalist güçlerin yenilgisi olduğunu ifade etti.Kurtalan ilçesinde de kutlamalar Beykent Caddesi'nde gerçekleştirildi.IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den (Ayn el Arap) püskürtüldüğü haberleri üzerine Siirt'te yapılan kutlamaların ardından kenar mahallelerde yüzü maskeli gruplara polis müdahale etti.Belediye önünde yapılan kutlamaların ardından dağılan kalabalık Dumlupınar, Barış ve Alan mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli gruplar, barikat kurup yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmak istedi.Bazı göstericiler de Dumlupınar Mahallesi'nde Fatih İlköğretim Okulu önündeki MOBESE kameralarına taşlı saldırıda bulundu.Uyarılara rağmen dağılmayan gruplara polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.Gruplar ara sokaklara kaçtı.Bu sırada göstericilerin arasında çocuğu bulunan bir anne, kızıyla birlikte çocuğunu göstericilerin arasından çıkarıp eve götürdü. -IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Kobani Batman Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500

Yorumlar (2)

CizrelimMobil-IOS:

Kürt gücünü kimse düşürmez

2
0
yanıtYanıtla
foto Mobil-ANDROID:

Ne aynl arap nede aynul akp ve Türktur orası KOBANE dir bunu o şöven kafanıza iyice sokun Kobane düşmedi

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title