Haberler

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

PYD Erbil Temsilcisi Hiso: "Özgür Suriye Ordusu'nun gelişi, PYD'nin bilgisi dahilindedir.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Erbil Temsilcisi Garip Hiso, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerini Kobani'de istemediklerine yönelik iddiaları yalanlayarak, "ÖSO'nun gelişi, PYD'nin bilgisi dahilindedir. ÖSO ile zaten anlaşmamız var. Bu nedenle sıkıntımız yok" dedi.

AA muhabirine konuşan Hiso,"ÖSO'yla bir süredir askeri işbirliği yapıyoruz. Onlarla ortak savunma hattı için anlaşma imzaladık. Şu an sadece Kobani'de değil, Afrin kantonunda da askeri ortaklığımız var. ÖSO ile bütün Rojava'da omuz omuza ortak düşmana karşı savaşıyoruz" diye konuştu.

ÖSO'nun yanı sıra Suriye'deki diğer bazı örgütlerle de askeri ortaklıklarının olduğunu aktaran Hiso, "Fırat Volkanı adıyla Kobani'de direnen örgütler ile Rakka Devrimcileri var. Bu örgütler, bize bağlı Halk Savunma Birlikileri ile (YPG), IŞİD'e karşı kahramanca savaşıyor. Büyük zaferler elde etmekle birlikte çok sayıda şehit verdiler. Bu noktada ilişkilerimiz gerçekten çok iyi düzeyde" ifadelerini kullandı.

Hiso, ÖSO'nun Kobani'ye nasıl geçeceğini bilmediklerini dile getirerek, "İdlib veya Hama'dan gelmeleri çok zor. Nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Ama PYD bunlardan haberdar" şeklinde konuştu.

Kobani'deki son duruma hakkında da bilgi veren Hiso, dün geceden beri çok şiddetli çatışmaların yaşandığını, ABD savaş uçaklarının hava bombardımanı yardımıyla Til Şeir köyünün tekrar IŞİD'den kurtarıldığını bildirdi.

IŞİD'in, Kobani'yi ele geçiremeyeceğini anladığı için taktik değiştirdiğini vurgulayan Hiso, örgütün, bomba yüklü araçlarla intihar eylemleri düzenlemek suretiyle şehri yakıp, yıkmak istediğini söyledi. Hiso, dün geceden beri devam eden çatışmalarda yüzlerce örgüt militanına ait cesedin ortada kaldığını öne sürdü. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Suriye Erbil Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title