Haberler

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

PYD Eş Başkanı Abdullah: "Eğer IŞİD burada güçlenirse Türkiye üzerinde de etkisi artar, Türkiye için de tehdit olur''

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, "Eğer IŞİD burada güçlenirse Türkiye üzerinde de etkisi artar, Türkiye için de tehdit olur" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani (Ayn el Arap) üzerinde yoğunlaştırdığı saldırıları AA'ya değerlendiren Abdullah, IŞİD'in Rojava üzerindeki saldırılarının yeni olmadığını, Kobani üzerindeki saldırılarına ise mart ayında başladığını söyledi.

Eylül ayının 15'inden itibaren Kobani'deki saldırıların daha da kötü bir hal aldığını dile getiren Abdullah, Del Abyad hattını kapatmayı hedefleyen IŞİD'in, bölgeyi boşaltmayı amaçlandığını savundu.

Musul ve Şengal'in iki saat gibi kısa bir sürede düştüğünü anımsatan Abdullah, 15 günü aşkın süreden beri yoğun bir saldırı altında olan Kobani'deki direnişle, IŞİD'e büyük darbeler vurduklarını söyledi.

Abdullah, IŞİD'in bölgelerden askeri ve teknik yardım aldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Bütün taraflardan onlara yardım geliyor. Bir yandan saldırılar devam ederken, diğer yandan da saldırılar karşısındaki direniş devam ediyor. Şimdiye kadar Allah halkı korudu, herhangi bir katliamın yaşanmasını engelledi. IŞİD, son 3 gündür özellikle kentteki sivilleri hedef alıyor. Pek çok sivil şu an şehirde yaşamaya devam ediyor. Bir çok insanımız şehit oldu ve yaralandı. İsteğimiz halkın bu saldırılara karşı uyanık ve tedbirli olmaları. Avrupa Birliği ülkeleri arasında imzalanacak anlaşmayla pek çok güç daha katılacak. Alınan kararı olumlu görüyoruz. Bize düşen görevi yapmaya hazırız. Eğer bu güçler, diyaloğa geçer ve gerek askeri, gerekse teknik yardımda bulunur aynı zamanda havadan müdahale ederse IŞİD büyük bir yenilgiye uğratılır."

"IŞİD bütün Ortadoğu için tehlike arz etmektedir"

Abdullah, Türkiye sınırındaki bazı bölgelere IŞİD'in yerleşmesi halinde bu durumun Türkiye halkı açısından ciddi tehlike arz edeceğini savundu.

Diyalog ve destek beklediklerini ifade eden Abdullah, şunları kaydetti:

"Bugün biz Türkiye'yle sınır komşusuyuz. IŞİD bütün Ortadoğu için tehlike arz etmektedir. Şimdiye kadar burası bir Kürt bölgesiydi ve bölgede silahlı güçler vardı. Bu dönemde Türkiye için herhangi bir tehlike oluşmuyordu. Aksine Türkiye sınırları da korunuyordu. Biz ortak çabayı olumlu buluyoruz. Şimdiye kadar IŞİD'le savaşan YPG ve Kürt güçleriydi. Bunlar kendi imkanlarıyla bunu yaptı. Bilinmeli ki Kobani'deki tehlike Türkiye için de tehlike arz eder. Eğer IŞİD burada güçlenirse Türkiye üzerinde de etkisi artar, Türkiye için de tehdit olur. Fakat biz inanıyoruz ki, burada başarılı olamayacak. Buradaki halk bölgeyi terk etmeyecek. Türkiye ve Kürt halkı arasında birlik ve destek olmalı. Bizim amacımız bir olmalı. Hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz." - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Avrupa Birliği Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

title