Haberler

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine geçti.

Sakık, sınır kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtlerin yaşadığı topraklarda insanlığa karşı suç işlendiğini savundu.

Suriyeli Kürtlerin saldırıya uğradığını ifade eden Sakık, şöyle konuştu:

"Silahların Türkiye gündeminden de bir an önce çıkması gerektiğine inanıyoruz. Müzakere süreci yasal zemine oturtulmalıdır. Burada yaşananlardan da görüyoruz ki Kürtler ve Türkiye halkları 1919'da birlik oluşturdu, bugün çetelere karşı da birlik oluşturulmalıdır. Kürt özgürlük hareketi 'dün terörist örgüttü ama bugün artık bir vicdan hareketidir'. Ortadoğu'da dara düşen, başı ağrıyan her halk Kürt özgürlük hareketine sığınıyor."

Sakık, açıklamasının ardından beraberindeki bir grupla Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye gitti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Sırrı Sakık Mürşitpınar Işid Ağrı Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

osmanusta:

Amerika ISID le ayar veriyor artik PKK ya teror orgutu diyen Turk siyasilere levent kirca saban nejat uygur diye bakilacak, ISID PKK ABD AB elele Turkiye PKK kazigina oturdu,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title