Haberler

IŞİD, Bağdat Havalimanı'na İlerliyor

Güncelleme:

IŞİD militanlarının, Bağdat Havalimanı'na yaklaştığı bildirildi. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı ise haberi yalanladı.

Anbar vilayetinin başkenti Ramadi'yi işgal eden IŞİD militanlarının Bağdat Havalimanı'na yaklaştığı bildirildi. Rûdaw muhabiri, Bağdat'tan, IŞİD'in başkente doğru ilerlediğini ve Irak Ordusu'yla çatışma halinde olduğunu aktardı.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı ise, Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınındaki IŞİD örgütü üyeleri ile çatışmalar hakkında yayınlanan haberleri yalanladı.

BAĞDAT'IN ANA CADDELERİ TRAFİĞE KAPATILDI

Rüdaw muhabirinin haberine göre, Bağdat'ın ana caddelerinin trafiğe kapatıldığını ve çok sayıda güvenlik görevlisinin kentin dört bir yanına dağıtıldığını söyledi. Rûdaw'a konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Emid Seid Meien ise, Bağdat'ta durumun sakin olduğunu ve havalimanı yakınında herhangi bir çatışmanın meydana gelmediğini ileri sürdü.

Olağanüstü güvenlik önlemleri konusunda ise Meien, bunun rutin önlemeler olduğunu, IŞİD'le ilgisi bulunmadığını savundu. Meien, "Bağdat'a yakın ilçeler güvenlik güçlerimizin sıkı kontrolü altında. Çatışma yok. IŞİD teröristleri Bağdat'ın çok uzağında" dedi.

10 BİN IŞİD'Lİ BAĞDAT'A YÜRÜYOR

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD'in Bağdat Havalimanı'na çok yaklaştığını ve hava operasyonuyla uzaklaştırıldıklarını söylemişti. Iraklı bazı üst düzey yetkililer de, 10 bin IŞİD mensubunun Bağdat'a 13 kilometre yakınında bulunduğunu ve saldırıya hazırlandığını ifade etmişti.

BAĞDAT: HABER GERÇEK DIŞI

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Sead Mean, bugün Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri değerlendirdi. Albay Sead Mean, bazı yabancı ajansların servis ettiği IŞİD Bağdat havaalanına 12 km kadar yaklaştı haberlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti. Mean açıklamasında, Irak Ordusu ve gönüllü halk topluluğu birliklerinin 2 aydan buyana, başkent Bağdat'ın kemeri olan bölgeden başlayarak daha sonra Diyale, Selahaddin, Babil illerinde savunma durumundan saldırı durumuna geçtiği ve bunun neticesinde IŞİD kontrolünde bulunan çok sayıda bölgenin geri alındığını belirtti.

DİYALA'DA IŞİD'E OPERASYON

Irak'ta terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonlar tüm illerde sürüyor. Başkent Bağdat'ın 90 km kuzeyinde bulunan Diyale il merkezi Bakuba'nın 30km kuzey doğusunda yer alan Sudur barajı yakınındaki bölgelerde Irak ordusu ve gönüllü Şii milislerden oluşan güçler tarafından düzenlenen operasyonlar neticesinde bölge IŞİD militanlarından arındırıldı.

GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDILAR

Himrin dağları bölgesindeki operasyonları hızlandıran güvenlik güçleri, 4 ayrı bölgeden IŞİD üyelerini kıskaca aldı. Düzenlenen operasyonlarla çıkan çatışmalar sonucu çok sayıda IŞİD militanı öldürüldü, örgüt üyeleri Himrin Dağları ve Sudur Barajı doğu bölgesinden geri çekilmek zorunda kaldı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

İçişleri Bakanlığı Bağdat Ramadi Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (72)

YOZGATLI:

ilkesiz ve ülkesiz kürtler ABD gelsinde namusunuzu kurtarsın hadi

47
38
yanıtYanıtla
erdal:

demekki kobanı tam bir aydır bu canilere direniyor helal olsun kobanılilere

18
47
yanıtYanıtla
MERT:

Yürrüüü beeee ışid kim tuttar senii tüm pkk lılaraa ölümmmmmmmmmmmm

53
10
yanıtYanıtla
aa:

Darısı kandilin başına :)) orayada bir gün ilerleseler bari. . .

49
14
yanıtYanıtla
okan okan:

iş İT baktı kurtlerle baş edemeyecek bari araplara saldırayım dedi herhal kobani deki destanı iyi okudular artık kürtlerden uzak dururlar cızzzzz

20
35
yanıtYanıtla
SERDAR:

ABD NİN ETEĞİNİN ALTINA GİRMESELERDİ NE KÜRTLER NEDE IRAK ORDUSU BİR HALT YAPAMAZLARDI. HEPSİDE KORKAK . .

32
22
yanıtYanıtla
Batuahn:

yürrü leen isit kim tutar seni. . . . yapilan onca sulümlerin intikamlarini birer birer al allah yolunuzu acik etsin. . ! iyi ki varsiniz. .

33
20
yanıtYanıtla
coşkun:

ulaaa yanlış yöne gidiyorlar kandile yönlendirin şunları

47
5
yanıtYanıtla
hasan:

Kobanilere ALLAH yardımcı olsun, İŞİD köpeklerini ALLAH kahretsin. İŞİD köpekleri şii Türkmen ve Ezidi kızlarını pazarda satıyor ey gafiller.

26
25
yanıtYanıtla
Lazistan:

YAŞASIN IŞİD DİYE BAĞIRAN ÜLKÜCÜLERE DUYURULUR!Çeteler Kürtlere Saldırırken Sokaklarda ''Yaşasın IŞİD'' Diye Bağıran Ülkücü Gruplarına Duyurulur. !IŞİD Terör Örgütü Irak''ta Ele Geçirdiği ''''TÜRKMEN'''' Köylerinde Bildiri Yayınladı ve Evdeki İki Kızdan Biri IŞİD Terör Örgütüne Verilecek Şartı Konuldu. !Namus ve Şereften Bahseden Ülkücü Gruplarını Türkmen Kardeşlerimiz İçin Irak''a Davet Ediyoruz Tabi Irak''a Giderken Ellerindeki Süt Biberonlarını Köşeye Bırakıp Gitsinler. !

36
15
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title