Haberler

Işid Emiri Olduğu Öne Sürülen Bursalı Tatlıcının Yakınları Konuştu...

Tehdit videosuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ABD ve PKK ile dost olmakla suçlayan Abu Ammar kod adlı IŞİD Emiri'nin Bursa'da tatlıcılık yapan Kahramanmaraşlı 4 çocuk babası Fatih Acıpayam olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl eşi ve 4 çocuğunu alarak malını mülkünü satan Acıpayam 100 bin lira ile Suriye'ye gitti. 10 yıl önce Vehhabilik akımına kapılan Acıpayam'ın Suriye sınırından geçtikten sonra yakınlarıyla tüm bağlantısını kestiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta 20 yıl önce eşi Ş.A. ile evlenen Fatih Acıpayam'ın Huzeyfe Beyza, Rümeysa, ve Rüveyde isminde 4 çocuğu dünyaya geldi. Ailesi ile birlikte önce Isparta'da yaşayan Acıpayam bundan 10 sene önce de eşinin ailesinin isteğiyle Bursa'ya yerleşti. Bursa'ya yerleştikten sonra bir süre telefonculuk yapan Fatih Acıpayam'ın daha sonra kayınpederinin mesleği olan tatlıcılık yapmaya başladığı öğrenildi.

Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesinde 2014 senesine kadar tatlıcı dükkanı işleten Acıpayam'ın Suriye'ye gitmeden önce iş yerini sattığı 100 bin lira kadar parayla sınırdan çıkış yapıp Işid'e katıldığı belirtildi. Acıpayam'ın Isparta'da yaşadığı dönemde din konularından uzak bir hayat sürdüğünü ifade eden bir yakını ise "Isparta'da iken namaz bile kılmazdı. Ne olduysa burada oldu. O camiye bile girmez, kapıda tatlı satardı" dedi.

IŞİD'e katılacağı konusunda kimseye bilgi vermeyen Fatih Acıpayam'ın eşi ve 4 çocuğunu yanına alarak gizlice Bursa'dan ayrıldığını ifade eden yakını "Suriye'ye 1 sene önce geçti. "Engel oluruz" diye de gideceğini falan kimseye söylemedi. Dükkanını da gizlice satıp ailesiyle gitti. Bir gün tesadüfen aradığımda ise 'hakkınızı helal edin" Biz sınırdan geçtik' dedi. Kayınvalidesi bu olaylardan 3 ay sonra vefat etti. Ölüm haberini vermek için aradığımda ise 'Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz' diyerek telefonu yüzüme kapadı. Engellediği için de bir daha da haber alamadık" diye konuştu.

Acıpayam'ın son paylaşımlarını ve içinde bulunduğu grubu kesinlikle onaylamadığını belirten yakını, "10 senedir Vehhabiliğin içinde eğitim görüyor. Videosunu ben de seyrettim. Halife olmuş gibi hali var. Biz bunun geçmişini biliriz. 10 sene öncesine kadar bir şeyi yoktu. Ne olduysa birden cübbeli sarıklı gezmeye başladı. "Cübbe ile geziyor" diye ehliyet alamadı. Temel bilgisi olmayınca kendisini marsta zannetti. İncirli'de telefonculuk yaptığı dönemde El Ezher Üniversitesi'ni bitiren bir vatandaş musallat oldu buna. Sapık kitaplar okumaya başladı. Ondan sonra yoldan çıktı. Bunlar tebliğci diyorlar kendilerine. Meal okumakla sapıtıyorlar. Eşi baştan tasvip etmiyordu ama eşini de kendisine benzetti" şeklinde konuştu.

GÖZALTINA ALINMIŞ

Fatih Acıpayam'ın 3 sene önce yılbaşı öncesi Bursa polisi tarafından yapılan bir operasyonda gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını da ifade eden yakını şöyle devam etti:

"Polis bunları biliyor ve takip ediyor. Bunların temelde itikat bilgileri zayıf olduğu için Vehhabiler bunları kandırdı. "Bu imamların ardında namaz kılınmaz" diyerek Cuma Namazına gitmezdi. Kötü haller yapan da vergi veriyor o memurlar bu vergiden maaş alıyor. "Bu imamların ardında durulmaz" diye savunma yapardı. Arkadaşlarından geri gelen oldu. 'Kimin kim olduğunu bilinmiyor zor kaçtım' diyenler vardı. Bu işler cesaret işi, her kesin harcı değil ama bunların beyni yıkanmış. Aramızda fikir çatışmaları vardı. Küs durduğumuz zamanlar vardı. Allah dostlarına dil uzatıyordu. Bazı sünnetleri basit görüyordu. Arkadaşlarına 'herkes şehit oldu bir ben kaldım' diyormuş." şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Acıpayam Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title