Haberler

Işid'e Katılan Yabancı Savaşçılar

Pentagon Sözcüsü Kirby, IŞİD'e katılan yabancı savaşçılar konusunun Savunma Bakanı Hagel'in Türkiye ziyaretinde ele alınacak konulardan biri olacağını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne katılmak için Suriye'ye giden yabancı savaşçılar konusunun ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın gelecek hafta Türkiye'yi ziyareti sırasında yapacağı görüşmelerin gündem maddelerinden biri olacağını bildirdi.

Kirby, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, "Suriye'de IŞİD'e katılan yabancı savaşçıların büyük çoğunluğu Türkiye üzerinden geçiyor. Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya, Türkiye'nin rolünü değerlendirmenin kendisinin işi olmadığını ve bunun Türk hükümetine sorulması gerektiğini ifade etti. Kirby, konunun Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini, Türkiye'nin bölgede önemli bir ortak, bir NATO müttefiki olduğunu kaydetti.

Kirby, "Türk hükümetinin yabancı savaşçılara dair endişeleri var ve olmalı da. Gelecek hafta oraya (Türkiye'ye) gidiyoruz ve hiç şüphem yok ki bu, Bakan Hagel ve mevkidaşı (Savunma Bakanı İsmet Yılmaz) arasındaki görüşmede ele alınacak konulardan biri olacaktır" dedi.

Aynı gazetecinin, "Türkiye'nin faydalı bir rol oynadığını düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltmesi üzerine de Kirby, "Türkiye'nin de, endişeleri olduğu için, bölgedeki diğer ortaklar gibi, bu konuyla ellerinden gelen en iyi biçimde mücadele etmek için çaba ve enerji harcadığına inanıyoruz. Bunun ötesinde bir detaya girmeyeceğim" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

John Kirby Türkiye Işid Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title