Haberler

IŞİD'e Karşı Savaşmak İçin Irak'a Giden Gencin Babası Konuştu

Güncelleme:

IŞİD'e karşı savaşmak için Irak'a giden ülkücü genç A.Ç.'nin babası R.Ç., oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Musul'u ele geçirerek dünyanın gündemine oturan ve hala Türkiye'nin Konsolos dahil 49 vatandaşını rehin tutan IŞİD'e karşı savaşmak için Irak'a giden Elazığlı genç A.Ç.'nin babası R.Ç., oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

FATİH SULTAN MEHMET GRUBU ADI VERİLEN GRUPTA SAVAŞIYOR

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kerkük bölgesinde Türkmenler'e karşı yaptığı saldırılara karşı savaşmak için Irak'a giden A.Ç., Türkiye sınırına 50, Kerkük sınırına 100 kilometre uzaklıktaki Türkmen dağlarında Fatih Sultan Mehmet Grubu adı verilen 3-4 bin kişilik grupta savaşıyor.

"OĞLUM, TÜRK ÜLKÜSÜNE İNANAN BİR İNSAN"

A.Ç.'nin babası R.Ç. (57) dört çocuğundan biri olan ve evin tek erkeği olan A.Ç'nin Türkmenlere karşı savaşmak için Irak'a gitmesinin kendisi ve ailesi için mutluluk verici olduğunu ifade etti. R.Ç. konuşmasında, "Tabi ben bir Türk milliyetçisi olarak 40 yılımı Türk İslam ülküsü davasına adamış, Turan ülküsüne inanan Türklük ülküsüne inanan bir insan olarak bu durum beni aylardan beri rahatsız ediyor üzüyor. Oğlum Alpaslan da tabi neticede yanımda yetişmiş yıllardan beri yanımda bu hareketin içinde yer almış, Türk milliyetçiliğine inanmış, Türk ülküsüne inanan bir insan. Oğlum ne yaparız? Baba oğul baş başa verdik ne yaparız dedik. Elbise, yiyecek, içecek göndermek kolay. Orada olmak isterdik. "Ya sen ya ben gideceğiz oğlum." dedim. "Ben gideyim oğlum dedim dayanamıyorum onların yanında yer almak lazım." dedim. Mücadelede yer almak lazım diye düşündüm. Oğlum "Baba ben gideyim ben daha gencim." dedi. Ben de 3 kız 1 oğlan babasıyım. Evin de tek oğlu. Tabi yani vatana kurban olsun neticede bu coğrafyada, burayı vatanlaştırdığımızda milyonlarca şehit verdik ve benim oğlum onların hiç birinden üstün değil. Güneydoğu'da Doğu bölgesinde binlerce Mehmet'imiz, polisimiz şehit oluyor. Onlardan üstün değil, onların kanı nasıl helal ise benim oğlumun kanı da helal olsun vatanına, milletine, bayrağına. Dün gece saat 12.30 gibi görüştük. Geceleri görüşüyoruz. Sağlığı yerinde. "Nerelerdesiniz, ne yapıyorsunuz, mücadele nasıl gidiyor?" diye sorduğumda, sadece cephane sıkıntısı yaşadıklarını söylüyor." şeklinde konuştu.

"ERMENİ ÇETELERİNE KARŞI DA MÜCADELE EDİLİYOR"

Sadece IŞİD'e karşı değil, Ermeni çeteleri ve başka gruplara karşı da mücadele edildiğini belirten baba R.Ç., Türkmenlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Musul Irak Işid Politika Güncel Haberler

title