Haberler

Sınıra Mayın Döşeyen IŞİD, Türk Köylerini Tehdit Ediyor

Güncelleme:

Ceylanpınar'ın karşısındaki Es Salame Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyen IŞİD, Kilis'te mayın döşemeye devam ederek halkı tehdit etti. TSK ise sınıra askeri yığınak yaptı.

Ceylanpınar'ın karşısındaki Es Salame Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyen IŞİD, Kilis'te mayın döşemeye devam ederek halkı tehdit etti. TSK ise sınıra askeri yığınak yaptı; iddiaya göre sınırda teyakkuza geçirilen TSK, Suriye topraklarına girmek yerine, IŞİD'i sınırdan obüs topları ve füzelerle vurucak.

IŞİD, halen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve El Nusra güçlerinin denetiminde olan, Öncüpınar'ın karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor.

TSK SINIRDA TEYAKKUZDA

Suriye'de IŞİD'in Türkiye sınırı boyunca alan genişletmesi ve PYD'nin ise Rojava'da kantonları birleştirme planına karşı TSK'nın sınırdaki teyakkuz durumu devam ediyor. Özellikle Gaziantep'in Karkamış ilçesi ile Kilis'in Öncüpınar sınır hattında yoğun bir askeri hareketlilik gözleniyor. Türkiye'ye ait tanklar, obüs topları, füze bataryaları gibi ağır silahlar ile zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın sıfır noktasına konuşlandırılmış durumda. TSK'nın ağır silahlarının namluları IŞİD mevzilerine çevrilmiş durumda.

KAPI IŞİD KUŞATMASINDA

Önceki gece IŞİD, Cerablus bölgesinden getirdiği takviye güçlerle ÖSO bileşenleri ve El Nusra grubunun denetiminde olan Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı'na tank ve top desteğindeki ağır silahlarla saldırdı. Çatışmalar dün Sabaha kadar devam etti. IŞİD'in, Es Selame'ye birkaç kilometre kadar yaklaştığı ve bölgeye yönelik kuşatma harekâtı gerçekleştirdiği bildirildi. Ancak ÖSO ve El Nusra güçlerinin sert mukavemetiyle IŞİD'in ilerleyişini şimdilik durdurduğu belirtildi.

IŞİD'in bölgedeki kuşatması batıdaki Afrin kantonunda bulunan YPG'yi de harekete geçirdi. Afrin'den Es Selame'ye hareket etmek üzere YPG güçlerinin hazır kıta bekletildiği öğrenildi.

IŞİD'in Es Selame Sınır Kapısı'nı almak için harekâtı sürerken, Cerablus bölgesinde YPG'nin kente dönük saldırısını önlemek amacıyla dün mevzilerini güçlendirdiği gözlendi. Türkiye sınırı boyunca IŞİD üyelerinin mayın döşeme faaliyetleri gün boyu sürdü. Sabah 09.00 sıralarında araziyi mayınlama çalışması yapan bir grup IŞİD üyesi, Türkiye sınırına yaklaşınca, bu kez Türk askeri hareketlendi. Tel örgülerin yanına giden bir grup askerin, IŞİD'liler ile kısa bir görüşme yapıp, mevzilerine dönmeleri dikkati çekti.

FISTIK BAHÇELERİ VE ZEYTİNLİKLERİ ATEŞE VERDİLER

IŞİD'in Kilis'in Elbeyli beldesinin karşısındaki Suriye topraklarında da mayın döşediği ve bu bölgede geniş bir alanı kaplayan fıstık bahçeleri ve zeytinlikleri ateşe verdiği ve geri çekildikleri görüldü.

IŞİD'in ayrıca sınırın Türkiye kesiminde köylüleri de tehdit ettiği ileri sürüldü. Sınırdan insan geçişine dönük önlemlerin üst düzeye çıkarılması üzerine IŞİD'in Elbeyli ve Çobanbey beldelerine bağlı köylülerden, mensuplarının sınırdan geçirmelerini istediği, ancak bu isteklerinin geri çevrilmesi üzerine köylülere tehdit amaçlı kesik baş gönderdiği iddia edildi.

TÜRKİYE'YE SİVİL AKINI

Çatışmaların daha çok yeni Halep mevkiinde yoğunlaştığı bildirildi. Dün ve önceki gün çatışmalarda yaralanan 12 ÖSO mensubu, Türkiye'ye getirildi. Çatışmaların sivillerin yaşamını tehdit etmesi üzerine bölgeden aralarında Türkmenlerin de bulunduğu yüzlerce aileden oluşan mültecinin Türkiye'ye doğru geldiği belirtildi.

İddiaya göre sınırda teyakkuza geçirilen TSK, Suriye topraklarına girmek yerine, sınırdan, IŞİD'in konuşlandığı noktalar ve mevzileri obüs topları ve füzelerle vurulacak. Bu noktalara yönelik ise ÖSO bileşenlerinin temizliği başlayacak. IŞİD ve YPG'nin faaliyet gösterdiği alanlara yönelik 30 kilometrelik güvenli bölge oluşturulması için çalışmaların sürdüğü öne sürüldü. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ceylanpınar Türkiye Suriye Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (151)

halmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Isıti besleyen Türkiye niye tehtid etsin ki sırf suriye ye girmek için Türk devletinin uydurdugu haberler yemeyin ısıti bahane edip ülkeyi savaşa sokacak

20
169
yanıtYanıtla
böyle olmazmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sıkıysa bir isid e savaşın bakın isid ne yapar türkiyeye isid çok tehlikelidir obus ve füze ise yaramaz anca ypg bunları halleder dünya gördü Ülkücüler de gördü

98
31
yanıtYanıtla
birimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Isteyin yada istemeyin PKK Kurt kalkinin mucadelesini temsil ediyor , ha PKK sivil halki oldurmus bilmem ne bunlar hepsi yalan olen sivilerin cogu turk hukumeti tarafindan katl edilmis Kurt insani , kurtlarin hakkini verin ki PKK bitsin yoksa PKK bitsede kurd mucadelesi devam ediyor , kurdistanda onlarca silahli kurt orgutu var , neden demokratik ulkelerde silahli orgutler yok cunku arda silaha gerek yok , AMA ortadoguda ancak silahlen hakkini alabiliyorsun.

8
103
yanıtYanıtla
diyarbakirlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Pkk pyd şerefsizdir Türkler kardeşimiz

98
10
yanıtYanıtla
Pyd var korkmayınmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Türklerin yapamadığını pyd yapar kafanıza takmayın orayı da temizler

45
46
yanıtYanıtla
adilmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Lafım sana saidi el kurdi ye yahudi devleti diyorsun ya yahudi senden çok iyidir

6
83
yanıtYanıtla
KUZE TIRKA BIÇIRENIMmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Savasa hayir barisa evet

20
66
yanıtYanıtla
Selahattin i kurdiMobil-IOS:

Said el kürdi kâfirin alası sensin işidlimisin seni bir elime geçirirsem

8
68
yanıtYanıtla
harbi abimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

TEYAKKUZA GECMEYE GEREK YOK. 9 SAAT BI MGK TOPLANTISI YAPIN YIYIN IÇIN KAHKAHA ATIN. SONRA CIDDI BIR YÜZ IFADESIYLE ENDISELIYIZ KAYGILIYIZ DEYIN OLSUN BITSIN. HAA BU ARADA ACIKLAMAYI YAPARKEN DE ARKADAN GERILIM MÜZİGİ VERMEYI İHMAL ETMEYIN

26
49
yanıtYanıtla
UrfamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Türkiye Kürtlerle bir olmamaya devam ederse türkiyenin sonu gelir demek işitte girer esatta birlik ve beraberlik olmasa allahın uzaklişi bile ülkeye girer çocukları kadınları keser hiç bişey de yapamazsınız tek sonuç ypg Kürtlerle bir olmak

42
24
yanıtYanıtla
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title