Haberler

IŞİD'in, Karşıtlarına Yaptırdığı Tövbenin Metni Yayınlandı

Güncelleme:

Irak'taki terör örgütü IŞİD'in, sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları üzerinden, örgüt karşıtlarına yaptırılan tövbenin metni yayınladı.

Irak ve Suriye'nin belirli bölgelerinde kontrolü elinde tutan IŞİD'in, daha önce kendisine karşı savaşmış veya farklı bir örgütte yer almış kişileri affetmek için bir tövbe metni hazırladı.

IŞİD'in tövbe metni şöyle:

"Ben..(isim)..olarak ..(örgüt ismi)..örgütüne bağlı..(grup ismi)..grubu (Nusra cephesi, İslami cephe ve Öso ) içinde İslam Devletine karşı savaşmanın Allah ve resulüne karşı savaşmak demek olduğunu onaylıyor ve bir daha ona karşı durmayacağıma ve savaşmayacağıma söz veriyorum"

"Ayrıca, İslam Devleti bilgisi olmaksızın hiçbir gurba katılmamayı veya grup kurmayacağıma, Daha önce bağlı bulunduğum grubun ve kendi şahsi silahlarımı teslim edeceğime, Sahvelerin (ÖSO, İslami cephe, Nusra cephesi) kontrolündeki bölgelere gitmeyeceğime söz veriyorum ve bu şartlaradan herhangi birini yerine getirmeme durumunda hesaba çekilmeyi onaylıyorum."

2 VESİKALIK FOTOĞRAFLA 1 İMZA YETİYOR

Tövbe etmek isteyenler yanlarında getirdikleri 2 vesikalık fotoğrafla IŞİD'e bağlı "Şer'i mahkemeye" başvuruyor ve tövbe metnini şer'i sorumlu huzurunda okuduktan sonra imzalayarak teslim ediyor.

1 HAFTA SÜRE VERMİŞLERDİ

IŞİD örgütü dün yayınladığı yazılı bir açıklamayla "Hayır vilayeti" olarak isimlendirdiği Deyru-z Zor'da bulunan ve kendisine karşı olan silahlı gruplara tövbe edip silahlarını teslim etmeleri çağrısında bulunmuş ve kendilerine 1 hafta süre vermişti.

MUSUL'DA DA HALKA TÖVBE ETTİRMİŞLERDİ

Irak'ta birçok bölgede kontrolü elinde tutan IŞİD, Musul'u ele geçirdikten sonra burada tövbe noktaları kurdurarak halka tövbe ettirmişti.

Geçen hafta IŞİD'e bağlı silahlı grupların Suriye'nin doğusunda yer alan Deyru-z Zor kentinin doğusundan Irak sınırına kadar 130 kilometrelik alanda kontrolü ele geçirdiği ve bu bölgede bulunan ÖSO ve Nusra cephesine bağlı grupların çekildikleri belirtilmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Suriye Musul Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (38)

çetin:

eğer müslüman ordusu iseniz filistinli kardeşlerimize yardım etsenize siz kimim köpeğisiniz

39
1
yanıtYanıtla
YETTI ARTIK:

Gelin lan bir de Türkiye''ye. Ve İzmir''den başlayın. Kafası kesilecek çok dinsiz türedi. Temizleyin bu kefereleri.

9
28
yanıtYanıtla
ahaattalias@gmail.com:

Sabah namazı kaç rekat diye sorsalar ilk senin kellen gider

yanıt0
yanıt0
yavuzbeyhanbilgin@hotmail.com:

sen başlasana izmirden kesmeye.sen tavuk kesemezsin tavuk.bu arada tavuğun canı senden daha kıymetli bilmiş ol.

yanıt0
yanıt0
ZAKOchechen3438@hotmail.com:

bak sen şu kendine müslümana.

yanıt0
yanıt0
CA:

toplama katiller ordusu.adam keserken birde ALLAHU EKBER demeleri yok mu.deli ediyorlar beni.

33
2
yanıtYanıtla
KEKO:

kuranda dine inanmayanalrı anında öldürüleceği yazıo adamlar müslümanlığın doğrusunu yapıyor

5
25
yanıtYanıtla
fevzifvz78@hotmail.com:

adamlar müslümanları öldürüyor türkmen köyünde kafir olmaz sadece mezhepleri başka senin inandığın dine inanan insanlar bunlar. çıkar at gözlüğünü

yanıt0
yanıt0
CAHİLsazan60@hotmail.com:

gerçekten kekosun

yanıt0
yanıt0
islam devleti:

Ne güzel tövbe nasip olmuş.. herkese nasip olmaz bu.. ins Türkiyedeki islam devleti muhaliflerinede tövbe ve feraset nasip olur..! Zafer islamındır..!

0
29
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title