Haberler

IŞİD, Musul ve Kerkük'te Eş Zamanlı Olarak Peşmergeye Saldırdı

Güncelleme:

IŞİD, gece saatlerinde Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmergelere saldırdı. 2 köyü ele geçiren örgüt, Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih'i de öldürdü.

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi.

2 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.

TUGAY KOMUTANI ÖLDÜ

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

EŞ ZAMANLI SALDIRI

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.

KERKÜK'TE OTELE SALDIRDILAR

Irak'ın Kerkük kentinde üç terör örgütü IŞİD militanının, Kasr Oteli'ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Oteli'ni ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı.

Kasr Oteli'nin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD militanlarının oteli almak istedikleri belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Musul Irak Önemsiz Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (145)

TÜRKmobilWeb@haberler.com:

KÜRT DEMEK,SAVASTA KACARKEN KARİ GİBİ ETEK GİYMEK DEMEK...

122
39
yanıtYanıtla
cengizzz:

türk demek hain demek kafasınapoşet geçirilen demektir :D peşmerge 33 tane portopeçelinin kafasına poşet geçirdi daha acısı içinzde vaar :D

yanıt6
yanıt17
krdo:

tirk demek senın gibilere it demektir

yanıt1
yanıt10
LAZ:

BEN SİZE BİRŞEY SÖYLEYEYİM ARKADAŞLAR AMA BİLİYORUM BUNU GURURUNUZA YEDİREMECEKSİNİZ ÇOK TINNN. KÜRTLER TÜRKLERE GÖRE BİN KAT DAHA ERKEKTİR. KOBANİ GİBİ KÜÇÜK BİR KASABAYA GİRMEYE ÇALIŞAN İŞİDE KARŞILIK TÜRKİYEDEN 2000 KADAR KÜRT GENCİ YARDIMA GİTTİ SİLAH YOK DİYE KÜRT GÜÇLERİ GERİ GÖNDERDİ. AMA DİĞER TARAFTAN TÜRKMENLERİN YAŞADIĞI TELAFERE İŞİD GİRDİ BİNLERCE İNSANI KATLETTİ ÇIKTI 1 TANECİK TÜRK YARDIMA GİTMEDİ ONLARIDA YİNE PEŞMERGE SAHİPLENDİ KORUDU GÜVENLİ BÖLGEYE TAŞIDI YAZIKLAR OLSUN TÜRKLER SİZİN ERKEKLİĞİNİZE KLAVYE ERKEKLİĞİ YAPMAK KOLAY GİDİP İSTANBULDAN TAKSİMDEN SESLENMEK KOLAY YİYOSA HADİ BUYRUN. BİZ LAZLARA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN. KÜRTLER GERÇEKTEN ERKEKTİR.

36
104
yanıtYanıtla
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

KÜRT DEMEK:HAİNLİK DEMEKTİR...

120
15
yanıtYanıtla
türk değil provekasyoncu bolücüm@m.m:

Kendini 113 kez beğenen bölücü lavuk

yanıt1
yanıt1
kurdum kurtmobilWeb@haberler.com:

Son gelen haberlere gore ne yazikki 84 pesmerge bugun isid saldirilarinda hayatlarini kaybetmistir. Ypg den 26 kayip var. Isid cok agir silahlarla saldiriyor. Pesmerge cekilme karari almaya basladi. Acil amerikadan ve koalisyon guclerinden yardim gerek.

7
92
yanıtYanıtla
antikıro:

bütün hain kirdolar tez zamanda leş olacak inş

9
83
yanıtYanıtla
OfliMobil-IOS:

Kürtler 100 yildir 4 ülke ile savasiyor Bu ülkeler iş it ten bin beter İşte erkeklik budir

66
15
yanıtYanıtla
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

KÜRT DEMEK BELES YASAMAK DEMEKTİR.....

64
14
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title