Haberler

    IŞİD'den Kaçan Ezidiler: Cesetlere Basa Basa Kaçtık

    Güncelleme:

    IŞİD'den kaçarak dağlara sığınan binlerce Ezidi, peşmerge ve YPG'nin açtığı güvenlik koridoruyla Irak'ın Zaho ilçesine akın ediyor. Al Jazeera'nin görüştüğü mülteciler yaşadıklarını "Cesetlere basa basa dağa çıktık, basa basa indik" diye özetledi.

    SÜRİYE'YE GEÇTİLER

    IŞİD'in saldırılarının ardından Sincar Dağı'na kaçan ve orada bir hafta süreyle mahsur kalan 10 bin civarında Ezidi, Kürt peşmerge güçleri ve YPG'nin sağladığı güvenlik koridoruyla önce Suriye'ye geçirildi.

    Kimi yürüyerek, kimi kamyon kasalarında kilometrelerce yol alan Ezidiler, daha sonra yeniden sınırı geçerek Irak'ın Türkiye sınırındaki Zaho ilçesinde yönlendirildi.

    ZAHO'YA GEÇİŞLER SÜRÜYOR

    Binlerceki kişi şu sıralarada Zaho'ya girmeye devam ediyor. Ancak IŞİD'in saldırıları başladığından bu yana en çok göz alan yerleşimlerin arasında bulunan Zaho'da adeta adım atacak yer yok. Mülteci kampları tamamen dolu, insanlar kaldırımlarda, inşaatlarda, evlerin bahçelerinde barınmaya çalışıyor.

    Zaho'ya ulaşan Ezidiler, yaşadıklarını Al Jazeera'ye anlattı:

    "CESETLERE BASA BASA KAÇTIK"

    "IŞİD evlerimizde, ailemizi, çoluğumuzu çocuğumuzu katletti. Köyümüzde cesetlerine üzerine basa basa çıktık dağa. Orada da çok kişi öldü. Açlık, susuzluk ve hastalıktan. Yine cesetlere basa basa dağdan indik."

    YAKINLARI KARŞILADI

    Suriye-Irak arasında bulunan Peş Habur sınır kapısından geçen Ezidilerin bazıları kendilerini burada bekleyen yakınları tarafından karşılandı.

    Mültecilere Zaho dışında Duhuk, Semel ve Batel'de de yer bulunmaya çalışılacak. Yaklaşık bir haftadır dağda mahsur kalan Ezidiler, cumartesi günü oluşturulan güvenlik koridoruyla dağdan inmeye başlamıştı.

    "10 BİN EZİDİ KURTARILDI"

    Sincar Kaymakamı Meyser Hacı Salih şimdiye kadar süren çalışmalarla 10 bin Ezidinin kurtarıldığını açıkladı

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Suriye Irak Zaho Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (22)

    tek yol islam:

    NE KADAR KAÇARSANIZ KAÇIN İSLAMIN KILICINDAN KAÇAMAZSINIZ.. ALLAH IN AZABINDAN KAÇAMAZSINIZ.. SİZ PEYGAMBER TANIMAYAN SEYTANIN ÖNDERİ MUNDAR MÜSRİKLERSİNİZ VE KATLİNİZ HAKTIR.. DÜNYADA AKIBETİNİZ ERKEKLERİNİZİN KELLESİNİN UCMASI KADINLARINIZIN MÜCAHİTLERE CARİYE OLMASIDIR.. SURİYEDE EL NUSRA.. TÜRKİYEDEDE MÜSLÜMAN AK PARTİLİ KARDESLERİMİZ SİZİN CEZANIZI KESECEKTİR.. BİZDEN KURTULDUNUZ DİE AKIBETİNİZİ ERTELEYEMEZSİNİZ.. ALLAHU EKBER!

    4
    46
    yanıtYanıtla
    BU MU İSLAM..!!ersin_ozkan_26@hotmail.com:

    GEL HELE BURAYA ADRES VERSEM YAYINLAMAZLAR SENİ VAR YA GÖMER ÖPERX TEKRAR GÖMER TEKRAR YIKAR ÖPERX TEKRAR GÖMERİM... MURSİ İZİN VERDİ.....!!

    yanıt0
    yanıt0
    ak gencadadada@adada.com:

    bu kafirleri ve seytana tapanları desteklediğine göre sen bi chp lisin.. normal yoldasındır.. sizde onlarda küfür sözünde birleşmişssiniz biz ise iman milletiyiz kafirlere göz actırmayız eğer bizim dinimize camimize saldırmazlarsa esenlikle yasarlar ama aksini yaparlarsa biz ak parti genclik kolları buna bi önlem almasını biliriz..

    yanıt0
    yanıt0
    işid şeytanına cevapasdet_34@hotmail.com:

    İslâm''da barış asıldır. Bununla beraber bir Müslüman savaşmak zorunda kaldığında diğer insanların insanlık şeref ve haysiyetini rencide edemez. Çünkü sevgili Peygamberimiz, savaşmak mecburiyetinde kaldığında bile Müslüman''ın dininin çizdiği çerçeveyi ve tavrı koruması gerektiğini vurgulamıştır. Başta Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem) olmak üzere her halife, etrafa asker gönderirken yalnızca muharip statüsünde olanlarla savaşmalarını hedef göstermiş ve: ''Yaşlılara, kadınlara, çocuklara, kendisini ibadet ü tâate vermiş ruhbanlara ve mabetlere ilişmeyiniz.! Ağaçları yakmayınız.! Hayvanlara dokunmayınız.! Ve servetleri heder etmeyiniz.''1 diye emirler vermişlerdir.

    yanıt0
    yanıt0
    insanogluademyilmaz_7_97@hotmail.de:

    peh peh peh müslümanlara bak nede güzel konusurlar erkeklere bak sen üc dört tane savunmasiz yezidileri öldürdünüz diye kendinizi adam yerine koyuyorsunuz.....afganistanda irakta iranda suriyede fasta tunusda gazzede niye sesiniz cikmadi kafirler geldi herseyi yakti yikti simdide kendi saraylarinda sizi seyredip siz erkek müslümanlara gülüyorlardir

    yanıt0
    yanıt0
    asigirl2121@hotmail.com:

    kahrolsun işid köpekleriiiii

    29
    7
    yanıtYanıtla
    mert:

    bu yezidilerin yüzde sekseni pkkcidir onun icin hic acimam.

    15
    20
    yanıtYanıtla
    mehmetmehmet@hotmail.com:

    Senden böyle bişey beklenmez zaten, önce insan olman gerekiyor. zaten bütün bu katliamları senin gibi insanlıktan yoksun, ruh hastası vahşiler yapıyor. hiç şaşırmadım!.

    yanıt0
    yanıt0
    musa21:

    israil beslemesi pkk abd projesi ışid ile ortadoğuyu şekillendirmeye soyunmuşlar.. umarım islam dünyası beklenen uyanışı gerçekleştirir.

    10
    10
    yanıtYanıtla
    yorumcu:

    Geçmişte en büyük Yezidi katliamını yapan soydaşları Kürt Bedirhan aşiretiydi.

    6
    14
    yanıtYanıtla
    Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title