Haberler

IŞİD'den Facebook'a Karşı 'Helafabook'

Güncelleme:

Sosyal medya platformlarını aktif biçimde kullanan IŞİD destekçileri kendi platformlarını kurdu. Site açıldıktan bir süre sonra yöneticileri tarafından geçici olarak kapatıldı.

IŞİD propagandasını yürütmek için "Facebook" tarzında "Helafabook" (Halifebook) sosyal medya platformunu kuruldu. Helafabook sitesi yönetimi, paylaşılan ilk gönderide yeni sitenin resmen açılışını duyurdu.

SİTENİN ADI: HELAFABOOK

Gönderide sitenin IŞİD sempatizanları arasında iletişim kurmaya yönelik olduğu belirtildi. El cezire'nin haberine göre, yöneticileri, "Helafabook" ismiyle açılan sitenin IŞİD tarafından kurulmadığını ve onun bağımsız bir site olduğunu iddia ediyor.

DESTEK İSTEDİLER

Site yönetimi, IŞİD sempatizanlarından tanıtım desteği ve sitenin mümkün olduğunca paylaşılmasını istedi. Site kullanıcılarından ise farklı tepkiler geldi. Bazı kullanıcılar sitenin bilgi toplamak amaçlı bir istihbarat oyunu olduğunu iddia ederken, bazıları ise onun diğer sosyal medya platformlarında IŞİD yanlısı hesapların askıya alınmasına karşı bir hamle olduğunu öne sürdü.

ŞU AN TEDBİR NEDENİYLE KAPALI

Site şu an kullanıma kapalı. Gerekçe ise "kullanıcıların bilgilerini korumaya yönelik bir tedbir". Şubat ayında Beyaz Saray'da düzenlenen terörle mücadele zirvesinde, IŞİD'e karşı yürütülen teknoloji savaşında istenen başarı sağlanamadığı sonucuna varılmıştı.

ABD'DEN YÜZLERCE KATILIMCI SAĞLADILAR

Zirvede konuşan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'in sosyal medyada giderek büyüyen propagandasına karşı Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte yeni bir proje başlattıklarını duyurmuştu. IŞİD sosyal medya sayesinde Avrupa ve ABD'den yüzlerce katılımcı sağlıyor. Avrupa ülkeleri ve ABD, IŞİD'e katılmak üzere ülkeden ayrıldığından şüphelendiği kişilerin pasaportlarına el koyuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Facebook Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

BENI DE YORUMLAYIN:

HAYDAAAA!!! BI BU EKSIKTI , ANLAMI KELLEBOOK

7
4
yanıtYanıtla
turkiye turkMobil-ANDROID:

işid pissss bir örgüt

6
3
yanıtYanıtla
Ulan DingillermobilWeb@haberler.com:

La bu cühelalar ne anlar teknolojiden , ilimden ..... Bunların işi ver yiyiim , ört yatiim , getir kafasını kesiim.

4
3
yanıtYanıtla
adil..:

bu medya çok alçak adamları meşru etmek için ugraşıyor. . allah hepsinin belasını versin. .

1
2
yanıtYanıtla
islammobilWeb@haberler.com:

Yalan ne çıkarmak die sasiyosunuz mal bunlar ya

0
3
yanıtYanıtla
VİETKONG:

bu sitenin en büyük muhalifi ben olacağım. neden masumları, mazlumları, çocukları, suçsuz, günahsız insanları öldürdünüz ve yurtlarından ettiniz ve bu yaptıklarınız ALLAHIN hangi emrinde geçtiğini her gün soracağım birde gusul abdesti nasıl alınır onu soracağım geri zekalı ışid ve destekçileri

0
2
yanıtYanıtla
HELA BOKMobil-ANDROID:

Tam kendilerine göre bi isim,yakışır vallahi:HELA BOK

0
2
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Karı kız varmı

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title