Haberler

IŞİD'i Görünce Kaçacak Delik Arayan PKK'dan Kalleş Saldırı: 3 Şehit

Güncelleme:

Milletimizin başı sağolsun

Sivil kıyafetli üç asker, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde, yüzleri maskeli iki teröristin silahlı saldırısına uğradı. Askerlerden ikisi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli üç askere silahlı saldırıda bulundu.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden ikisinin uzman çavuş, birinin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

ELEKTRİK MALZEMESİ ALMAYA ÇIKMIŞLARDI

Şehit askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.


BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'de şehit edilen 3 asker ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "3 kahraman kendilerini takip eden alçaklar tarafından şehit edildi. Talimatlar verdim alçaklar için gereken yapılacak. Süreç taviz verme süreci değildir." dedi.

"CEZASINI ÇEKECEKLER"

Başbakan Davutoğlu, "Türkiyeyi kargaşaya sürükleyen çevrelerin plananına açık örnek. Bu günler herkes icin bir sınavdır. Talimatları verdm bu alçaklar yaptıklarının cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradıkları silahlı saldırıda 3 askerin şehit düşmesiyle ilgili, "3 arkadaşımız hunharca şehit edilmiştir. Yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. Şahısların yakalanması için gerekli çalışma başlatıldı" dedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı saat 18.00'de internet sitesinde paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ORGENERAL ÖZEL'E BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda, 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telgrafında üzüntülerini ifade etti, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.

KILIÇDAROĞLU : TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan 3 güvenlik görevlisi için Twitter'dan taziye mesajı yayınlandı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Gün bitmeden bir acı haber daha geldi. Hakkari'de gerçekleşen hain bir saldırı sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerine yer verdi.

TBMM BAŞKANI TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Cemil Çicek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi. Çiçek'in mesajında, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

title