Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Vali Aksoy

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır Valisi Aksoy: "Olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır Valisi Aksoy: "Olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık"DİYARBAKIR (AA) - Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" dedi.Vali Aksoy, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve birlik bünyesinde faaliyet gösteren meslek odalarının temsilcileriyle görüştü.Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesinde konuşan Vali Aksoy, Diyarbakır'da son dönemde meydana gelen olaylardan en fazla etkilenenlerin başında esnafın geldiğini belirterek, iş yerlerinin tahrip edilmesi ve yağmalanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.- "Başbakanlıktan kaynak aktarıldı"Demokratik ortamda insanların görüşlerini ifade etmesinden yana olduklarına işaret eden Aksoy, "Onlara her türlü kolaylığı da gösterme arzusundayız. Ancak şiddet içeren, esnafımızı, insanımızı mağdur eden bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil" diye konuştu."İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" ifadelerini kullanan Aksoy, bu kapsamda zararların karşılanması için kaymakamlıklara talimat verildiğini kaydetti.Aksoy, çalışmaların en kısa zamanda gerçekleştirileceğini dile getirerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini aktardı.Halkın huzur ve güvenliği, esnafın daha rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürmesi için hep birlikte bu olayların karşısında duracaklarına dikkati çeken Aksoy, bundan sonraki süreçte çalışmaları daha iyi bir noktaya taşımış olacaklarını belirtti.DESOB Başkanı Ebedinoğlu da il ve ilçelerdeki oda başkanları ile göreve yeni başlaması dolayısıyla Vali Aksoy ile hem tanışmak hem de son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili esnaf ve sanatkarın mağduriyeti hakkında bilgi vermek üzere görüşmek istediklerini söyledi.Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti. .

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title