Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Aydın Valiliği, Efeler ilçesinde yapılan protestoya polisin müdahalesi sırasında bir eve gaz bombası isabet ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

Aydın Valiliği, Efeler ilçesinde dün akşam terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırını bahane ederek yapılan protestoda, polisin müdahalesi sonucu bir eve gaz bombası isabet ettiği yönünde bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Aralık akşamı Efeler ilçesine bağlı Ovaeymir Mahallesi'nde, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırını protesto için BDP organizesinde bir grup tarafından oturma eylemi yapıldığı, grubun basın açıklamasının ardından olaysız dağıldığı belirtildi.

Bununla birlikte aynı mahallede, gün içinde asayiş şube müdürlüğü ekiplerince yapılan işlem sonucu tutuklanan kişinin yakınları olduğu değerlendirilen bir grup tarafından polis ekibi aracına taş atıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu grup yapılan müdahaleyle dağıtılmış ancak bazı basın yayın organlarında bahsedildiği gibi gaz kapsülü kullanımı sırasında herhangi bir evin isabet alması, zarar görmesi gibi bir durumun söz konusu değildir. Ayrıca gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan herhangi bir şahıs da bulunmamaktadır." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Kobani Aydın Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title