Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, IŞİD saldırıları bahanesiyle yapılan eylemlere ilişkin "38 vatandaşımızı kaybettik. Bunların kanı üzerinden yapılacak hiçbir temel, yapı tutmaz" dedi.

Beraberinde 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Kaymakam Abdulhalim Can ile Nusaybin'de esnaf ziyaretinde bulunan Vali Taşkesen, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde iş yeri zarar görenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Taşkesen yaptığı konuşmada, çıkan olaylarda Mardin'de en çok kamu binasının yakıldığı ilçenin Nusaybin olduğunu belirterek, ateşe verilmesi nedeniyle kullanılamaz hale gelen iki okulun bu hafta içerisinde onarılacağını söyledi.

İlçedeki olayları yakından takip ettiğini anımsatan Taşkesen, şöyle konuştu:

"Bazı provokatörlerin halkın içinden güvenlik güçlerine ateş açmak suretiyle onların da karşılık vermesini temin ederek halkın ölümüne sebep olmak vasıtasıyla galeyana getirip, ilçenin tahrip edilmesini amaçladıklarına dair istihbari bilgiler aldık. O kadar tahribat ve saldırıya rağmen güvenlik güçlerimiz son derece soğukkanlı biçimde davrandı. Bir can kaybı olmadan bu vandalizmi atlatmış olduk."

Olaylar nedeniyle çeşitli illerde çıkan olaylarda 38 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Vali Taşkesen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu olaylar nedeniyle yapılmak istenen şey, bir masumun canından daha önemli değildir. 38 vatandaşımızı kaybettik. Bunların kanı üzerinden yapılacak hiç bir temel, yapı tutmaz. Bu böyle bilinsin. Halkımızın çoğunun okuluna sahip çıktığını, bu olayları tasvip etmediğini biliyoruz. O da bize kuvvet veriyor."

Vali Taşkesen ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ile Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş'ı ziyaret etti. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Taşkesen Nusaybin Mardin Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title