Haberler

Normale Dönen Mardin Turist Bekliyor

Güncelleme:

Mardin Valisi Taşkesen, "Turistler herhangi bir tedirginlik taşımadan Mardin'de rahat şekilde dolaşabilir" dedi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, turistlerin herhangi bir tedirginlik taşımadan Mardin'de dolaşabileceğini söyledi. Vali Taşkesen, Midyat ilçesindeki bir otelde Mardin Turistik Otelciler Derneği üyeleriyle düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahanesiyle Mardin'in yapılan izinsiz gösterilerin lokal şekilde gerçekleştiğini vurguladı.

"HİÇBİR TURİSTİN BURNU KANAMADI"

Birçok kültür, din ve dili bağrında yaşatan hoşgörü şehri Mardin'de son dönemde yaşanan izinsiz gösterilerin geçmişte kaldığını belirten Taşkesen, "Yerli ve yabancı turistler herhangi bir tedirginlik taşımadan Mardin'de rahat şekilde dolaşabilir. Hiçbir turistin endişelenmesine gerek yok. Bu olaylarda hiçbir turistin burnu kanamadı" dedi.

Düzenleyecekleri etkinliklerle Mardin'in tanıtımına katkı sunacaklarını dile getiren Taşkesen, sahip olduğu değerler itibarıyla Mardin'in çok önemli bir şehir olduğunu kaydetti.

TURİZMDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK

Taşkesen, bu yıl Mardin'in hedeflediği turizm hedefine ulaştığına dikkat çekerek, "Başbakanlığa sunduğumuz projede Mardin Kalesi'nin turizme kazandırılması da yer alıyor. GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığının Midyat'taki tarihi, kültürel ve el sanatlarının ortaya çıkmasını sağlayacak bir projesi var. Mardin turizmden hak ettiği payı alması için yoğun çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

"OLUMSUZ ETKİLERİ SİLECEĞİZ"

Mardin Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Teknik Yardım Proje Koordinatörü Michael A. Jay ise 2015 yılının Nisan ayında "Mardin'de Turizm Buluşması" konferansı yapılacağını bildirdi. Konferansa yerli ve yabancı, turizm konusunda yazan gazeteci, yazar, seyahat acentelerini getireceklerini dile getiren Jay, "Etkinlik içerisinde cadde gösteri ve yarışmaları olacak. Bu etkinlik, olumsuz etkilerin silinmesine katkı sağlayacak" dedi. Toplantıya Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Mardin Turistik Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Taşkesen Kobani Midyat Mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title