Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Türk Eğitim Sen, olaylarda okul yakılmasına tepki göstermek amacıyla Şanlıurfa'da "Her okul bizimdir" kampanyası başlattı Kampanya kapsamında tamirat gereken okullar onarılacak.

Türk Eğitim-Sen, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler sırasında okullara zarar verilmesine tepki göstermek için Siverek ilçesinde "Her okul bizimdir" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında tamirat gereken okulları onarılacak.

Kampanya kapsamında ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Küptepe Anaokulu'nun çatısını onarıp, iç ve dış cephe boyalarını yenileyen gönüllü eğitimciler, sınıflara çeşitli resimler çizdi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Şengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimi aksatmamak için okulları hafta sonu boyamaya başladıklarını belirtti.

Söz konusu olaylara tepki göstermek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını aktaran Şengül, "Buradan tüm sendikalara çağrıda bulunuyorum; ilçemizde siyaseti bir yere bırakalım. Amacımızın eğitim ve öğretimi desteklemek olduğunu unutmamalıyız. Bu tür projeler ilçemizdeki eğitim seviyesini daha bir üst noktaya taşıyacaktır" dedi.

Sendika üyesi 26 gönüllü öğretmenin çalışmalarda görev aldığını anlatan Şengül, 10 mahallede okulları onaracaklarını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Siverek Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title