Haberler

"Esnafa Zarar Vermek Ne Bizim Ne Kobani'de Savaşanların Anlayışıdır"

Güncelleme:

Mardin Belediye Başkanı Türk ile AK Parti Milletvekilleri izinsiz gösteriler sırasında zarar gören iş yerlerini ziyaret ederek, esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ile AK Parti Milletvekilleri izinsiz gösteriler sırasında zarar gören iş yerlerini ziyaret ederek, esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

IŞİD'ın saldırıları gerekçesiyle ilde düzenlenen izinsiz gösterilerde iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret eden Türk, durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Türk, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Evet Kobani'de bir savaş yaşanıyor. Bu savaşı herkesin görmesi ve duyarlı davranması gereklidir. Ama esnafa zarar vermek ne bizim ne de Kobani'de savaşanların anlayışıdır" diyen Türk, her zaman esnafın yanında olacaklarını, onlarla çalışacaklarını belirtti.

Türk, "Umuyoruz ki bir daha bu sorunlarla karşılaşmayız" dedi.

"Hemşehrilerimi itidalli olmaya davet ediyorum"

AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ da Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan'ı ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen görüşmede milletvekilleri yaşanan olaylar nedeniyle zarar gören esnafla ilgili bilgi aldı.

Milletvekili Güler, Mardin'deki izinsiz gösterilerin esnafı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini ifade eden Güler, "Bu olaylar en çok esnafımıza zarar vermektedir. Tüm hemşehrilerimi itidalli olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Gazan ise olaylarda iş yerlerinde büyük çaplı hasar oluştuğunu kaydetti.

"Eğitim yuvalarını tahrip etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz"

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptığı yazılı açıklamada, izinsiz gösterilerde il genelinde birçok okula saldırı düzenlendiğini, bu okulların bir kısmının kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Açıklamasında okulların onarımı için Milli Eğitim Bakanlığından ek ödenek talebinde bulunduklarını aktaran Kuntoğlu, bu kapsamda tüm okulların onarılarak eğitime devam edileceğini belirtti.

Kuntoğlu, Mardin'de eğitimde sağlanan olumlu havanın gelişen olaylar nedeniyle zedelendiğini ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerin birlik olması zamanıdır. Yaşadığımız şehri tahrip etmeye kimsenin hakkı yoktur. Unutmayalım ki; haksızlık yapılarak hak aranmaz. Hele eğitim yuvalarını tahrip etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Kaostan, kargaşadan, karanlıktan kimseye fayda olmaz. Okulları yakarak, yıkarak, yaşadığımız şehri tahrip ederek tepki koymak isteyenlere geleceğin mimarları olarak sizler, 'dur' demelisiniz. Bu, demokratik ve insani bir tavırdır. İyiliği egemen kılmalıyız." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Ferhan Türk Ak Parti Kobani Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title